Actualitate

Șoferul, cea mai căutată ocupație în Cluj

În primele luni din 2018 au fost de 7 ori mai mulți candidați decât numărul de locuri de muncă disponibile.

Un site de anunţuri din România a realizat un sondaj pentru a măsura dinamica pieței muncii din perspectiva utilizatorilor care urmăresc anunțurile de locuri de muncă vacante publicate pe platformă.

În primle șase luni ale anului 2018, în județul Cluj au fost peste 11,500 de anunțuri active, dintre care categoria Șoferi – Servicii auto – Curierat este fruntașă, cu peste 2,000 de anunțuri active, urmată de categoria Caut loc de muncă (1,924) și Ingineri – Meseriași – Constructori, cu 1,246 anunțuri. Pe ultimele locuri se află categoriile Resurse Umane cu 42 de anunțuri și Internship – Muncă temporară – Sezonieră, cu 24 de anunțuri.


Categoriile cu cei mai mulți candidați pentru județul Cluj aduc în față locuri de muncă precum Șoferi – Servicii auto – Curierat, cu 14,481 candidați, Munca în străinătate (11,968 candidați), Ingineri – Meseriași – Constructori, cu 5,449 candidați. Pe ultimele locuri se află categoriile: Resurse Umane (366 candiați) și Confecții – Croitori (206 candidați).

La nivel național, "Șoferi – servicii auto- curierat” este categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la secțiunea Locuri de muncă de pe site.


Oferta generoasă de locuri de muncă din categoria ”șoferi – servicii auto – curierat” se reflectă și în numărul mare de aplicanți pentru această secțiune, acesta fiind domeniul cu cei mai mulți candidați atât în prima jumătate a anului 2017, cât și în primul semestru din 2018, arată datele centralizate în studiu.

Totodată, categoria este pe primul loc și din punct de vedere al numărului de interacțiuni totale dintre angajatori și candidați, generând aproape 300.000 de contactări pe lună.

Etichete: sofer
Ultimele Stiri
abonare newsletter