monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Șulea vrea să să anuleze contractul pentru centura Floreştiului. Aceasta trebuia să fie gata încă din 2016

Centura de Sud a Floreștiului trebuia să fie gata în 2016, dar a stat blocat doi ani din cauza problemelor legate de exproprieri.

Cu toate acestea, primarul din Florești, Horia Şulea, spunea în februarie 2018 că aici se lucrează intens. În realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu s-au făcut în totalitate.

De exemplu, în iarnă s-ar fi întâlnit “întâmplător” cu unul dintre admiratorii lui prin noroaiele de la sud de comună, jeg pe care l-a prezentat “lucrări la foc continuu” la Centura de Sud a Floreștiului.

”Suntem pe aliniamentul Centurii de Sud a comunei Florești. Se lucrează la decopertări și ritmul lucrărilor este unul alert și am speranța că până la finele anului se va circula pe acest drum. Va avea trotuare, pistă de bicicletă și câte o bandă pe sens. Aici se lucrează la decopertări și pe partea cealaltă se lucrează la defrișări. Suntem în apropierea intersecției cu Sfântu Ioan din Cluj-Napoca, unde va fi construită o rampă de acces pentru a se face racordul între cele două străzi”, scria, pe Facebook, în februarie 2018, primarul Horia Șulea.

Acum, primarul s-a răzgândit şi spune că nu se mai lucrează alert. Şulea s-a supărat pe Diferit (executantul lucrărilor) și ia în calcul anularea contractului. Anunțul l-a făcut la întâlnirea de la Prefectură, despre Spitalul Regional de Urgență, unde a fost prezentă și Sorina Pintea, ministrul Sănătății, scrie ziardecluj.ro.

Motivul invocat de Șulea este legat de majorarea tarifelor pe care le solicită firma Diferit. Cum va anula contractul nu se știe. Și de ce s-a supărat pe executant când el, primarul, nu a fost în stare, atâția ani, să rezolve problemele legat de exproprieri. De ce Horia Șulea caută țap ispășitor când el nu este în stare să se țină de partea sa de contract, respectiv rezolvarea problemei exproprierilor? Pe de altă parte, Guvernul nu a emis încă o Hotărâre pentru parcelele Unității Militare din Florești, unitatea militară care împiedică dezvoltarea Floreștiului.