Actualitate

Ploile torenţiale au provocat viituri în judeţul Cluj. 100 de maşini, oprite în trafic

Drumul Naţional 75 a fost blocat, marţi seara, pe o porţiune de peste 50 de metri, în localitatea Buru, din judeţul Cluj, din cauza aluviunilor care au căzut pe carosabil. Circa 100 de maşini au fost oprite în trafic până la remedierea situaţiei.

Ploaia torențială a angrenat aceste aluviuni de pe versanții cam “cheliți” de păduri, zona fiind bine cunoscută pentru furturile de lemn și exploatațiile ilegale.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, marţi, că se intervine cu utilaje de la Primăria Iara şi de la Drumurile Naţionale pentru remedierea problemelor apărute după ce carosabilul a fost acoperit de aluviuni.


„Drumul Naţional DN75 este blocat de aluviuni la intrarea în localitatea Buru, dinspre Turda. Au fost angrenate aluviuni de un torent de pe versant, la faţa locului intervenind utilaje de la Primăria Iara şi de la Drumurile Naţionale pentru curăţare. Drumul este blocat pe o porţiune de peste 50 de metri, circa 100 de maşini fiind oprite în trafic în această zonă”, au spus sursele citate.

Judeţul Cluj a fost sub atenţionare cod portocaliu de furtuni până la ora 20.30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter