monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Anchetă la Poliţia Gherla, după ce un lacăt a fost pus la intrare, deşi trebuia asigurată permanenţa- VIDEO

Conducerea IPJ Cluj a dispus, luni, verificări la Poliţia municipiului Gherla, după ce un cetăţean a reclamat faptul că poarta de la intrarea în sediu era închisă cu lacăt deşi trebuia asigurată permanenţa 24 de ore din 24.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat, luni, că la Poliţia Gherla este personal suficient angajat.

”Conducerea IPJ Cluj a dispus verificări la Poliţia municipiului Gherla, pentru a se vedea ce s-a întâmplat, iar după finalizarea acestora vor fi comunicate public rezultatele. Nu înţelegem de ce s-a pus lacăt pe poarta de la intrarea în sediu. La sediul Poliţiei Gherla este asigurată permanenţa, este un ofiţer de serviciu 24 de ore din 24. Sunt şi angajaţi suficienţi”, a spus Morar, citat de Mediafax.


Verificarea IPJ Cluj vine ca urmare a unei sesizări postată de un cetăţean pe o reţea de socializare citată de presa locală în care se arată că în urma unui incident acesta a încercat să ia legătura cu poliţiştii gherleni însă fără rezultat.

„Duminică dimineaţă în jurul orei 2 am avut un mic accident în autogară. Am făcut o manevră şi am lovit o altă maşină şi i-am spart un bec. Ne-am înţeles amiabil cu proprietarul, i-am plătit paguba şi pentru că luni la prima oră urmează să plec în străinătate, m-am prezentat la poliţie pentru a solicita dovada, în urma accidentului, ca să nu am probleme. Numai că la Poliţie era închis. Aşa ceva nu am mai întâlnit. Poarta de la intrare era legată cu un cablu cu lacăt pe el, aşa că n-am putut să intru. Sonerie era la poartă, dar nu funcţiona, era doar un capac din plastic, aşa că n-am putut nici să sun. În interior, la parter, era lumină, erau lumini şi la etaj, dar nu era ţipenie de om. Am stat vreo 10 minute bune acolo, m-am agitat de unul singur, am strigat, dar nu a apărut nimeni, aşa că în cele din urmă am plecat, cu problema nerezolvată. Nu cred că e deloc normal ce se întâmplă. Dacă aveam o urgenţă, o chestie de viaţă şi de moarte, ce făceam? Dacă eram în faţă la poliţie şi mă urmărea cineva să mă bată, cine mă salva?. Nu de aceea sunt plătiţi, să stea la serviciu, să îşi facă datoria?”, a menţionat cetăţeanul respectiv.