monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O nouă formă de protest prinde contur în Cluj. Șoferii, exasperați de gestul tinerilor - VIDEO

Mai mulți tineri din Cluj au pus în practică în premieră pentru România o formă de protest pașnic care s-a dovedit deja eficient în țări precum Serbia sau Armenia. Tinerii au blocat o intersecție aglomerată din oraș, traversând strada dintr-o parte în alta la o trecere de pietoni nesemaforizată.

Șoferii s-au văzut nevoiți să oprească, blocând astfel traficul. Acțiunea de protest i-a enervat pe unii șoferi. Dacă o parte dintre ai au început să claxoneze, unul a deschis ușa mașinii și le-a strigat protestatarilor că sunt „nesimțiți”. Au fost însă și șoferi care au aplaudat din mașini inițiativa manifestanților care aveau pancarte pe care scria: „Suspendați democrația, blocăm România!”.

Imaginile au fost încărcate pe pagina de Facebook Umbrela Anticorupție Cluj.


„Acţiunea de astăzi (n.red. vineri) fost un avertisment adresat celor care încearcă să mutileze Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Data viitoare vom fi mai multi şi vom sta mai mult! Nu acceptăm "reducerea democraţiei", pe care cei de la guvernare au invocat-o deja şi nu tolerăm actele prin care acest lucru deja prinde contur. Dacă voi reduceţi democraţia, noi blocăm România”, se arată pe pagina de Facebook menționată mai sus.