Actualitate

Absolvenții au susținut proba obligatorie a profilului la bacalaureat

Absolvenții de liceu au trecut miercuri prin emoțiile probei obligatorii a profilului, matematică pentru cei de la real și istorie pentru cei de la uman.

Elevii care au susținut, miercur, proba scrisă a examenului de bacalaureat au fost testați pentru cunoștiințele lor pe parte de matematică sau istorie, în funcție de profilul pe care l-au terminat.

Absolvenții spun că la matematică nu a fost nici ușor, dar nici foarte greu

Luni au început probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018.


La nivelul județului Cluj sunt înscriși la această sesiune a examenului national de Bacalaureat un număr de 4.197 de candidați, 3.781 de elevi din promoția curentă, iar  416 elevi din promoțiile anterioare.

Absolvenții care au susținut proba la matematică au spus că subiectul a fost unul abordabil, nici foarte greu, dar nici ușor.


„A fost bine, acceptabil. Nu a fost foarte ușor, a fost bine. Dar am scris la toate subiectele, chiar și la ultimul subiect, care este cel mai greu”, a spus Emilian P., care a susținut examenul la matematică.

„Am știut în mare parte, doar la două exerciții nu sunt foarte sigură. Nu a fost extrem de dificil”, a spus Cristina V.


Profesorii speră la note bune

În ceea ce privește matematica, profesorii spun că subiectele au fost mai mult decât acceptabile.

„Din ce am auzit, pentru cei de la matematică-informatică, a fost foarte simplu. Nu am văzut subiectele, dar am înțeles că au fost chiar mai simple decât se așteptau, dar sunt convins că cel puțin la liceul Emil Racoviță, vor fi rezultate foarte bune. Media va fi peste nouă”,  Adrian Măgdaș, profesor de matematică și director adjunct al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.


Istoria, subiect simplu

Elevii care au susținut proba scrisă la istorie au părut încântați de subiectele care au fost date.

„A fost chiar ușor. Nu a fost nimic interpretabil. Textul a fost pe înțelesul tuturor și nu a fost nicio întrebare care să te pună în dificultate. Asta e părerea mea, mie mi s-a părut ușor. Și subiectul III a fost ok. Aveai mult de scris, dar trebuie să te încadrezi în două pagini, că altfel te depunctează. Am avut și noroc că aseară am repetat chiar lecțiile care au fost azi la examen”, a spus Denisa Lazăr, absolventă care a dat examenul la istorie.


Profesorii de istorie spun că se poate lua ușor o notă de trecere

Chiar și profesorii de istorie spun că subiectul a fost unul ușor, iar elevii care s-au pregătit vor lua note mari, dar și cei care nu s-au pregătit, dacă au fost atenți la textele la prima vedere, pot lua cu ușurință notă de trecere.

„Sunt subiecte ușoare. Nici nu trebuie să fie un elev bine pregătit. Dacă elevul e isteț și scoate intrebarile din context, chiar dacă nu a învățat nimic, ia notă de trecere. E simplu. Atâta că sunt mulți care nu pricepi. Deci dacă nu ești analfabet funcțional, fără să fi învățat mare lucru, iei nota 5”, a spus un profesor de istorie clujean.

Unde se desfășoară examenul și câți candidați s-au înscris

Examenul național de Bacalaureat se desfășooară în 15 centre la nivelul județului Cluj: 9 centre în municipiul Cluj-Napoca, 2 centre în Dej și câte un centru în Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin.

Specificăm în continuare calendarul desfășurării probelor scrise, precum  și numărul de candidați înscriși pentru fiecare dintre aceste probe scrise:

25 iunie  2018 -  Proba  E)a) limba și literatura română; - TOTAL 4.010 de candidați;     
26  iunie 2018- Proba E)b) limba și literatura maternă; - TOTAL 479 de candidați;     
27  iunie 2018-  Proba E)c) proba  obligatorie a profilului; - TOTAL 3.971 de candidați;
28 iunie 2018- Proba E)d) proba la alegere a profilului și specializării - TOTAL 4.074 de candidați;

4 iulie 2018     Afișarea rezultatelor ( până la ora 12:00) și depunerea    contestațiilor ( între orele 12:00-16:000);
5-8 iulie 2018    Rezolvarea contestațiilor;
10 iulie 2018      Afișarea rezultatelor finale.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter