monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Plouă torenţial la Cluj. Mai multe străzi, inundate. FOTO

Mai multe străzi din Cluj-Napoca au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar traficul este îngreunat.

Cantitățile mari de apă care au căzut în zona municipiului Cluj-Napoca au inundat nu doar centrul orașului, ci și străzile din cartiere, după ce sistemul de canalizare nu a mai făcut față. Zeci de fotografii postate pe Facebook au arătat străzi inundate, apa de pe carosabil ajungând la peste 10 centimetri. Au fost probleme în Mănăștur, Zorilor, dar și pe strada Clinicilor sau zona Baba Novac, De asemenea, parcarea de la Vivo a fost și ea inundată.

În mai multe intersecții canalizarea a cedat, iar apa a țâșnit ca dintr-o arteziană.


Pompierii au intervenit să scoată apa din subsoluri pe străzile Izlazului și Clinicilor, dar și pentru degajarea unui copac căzut peste trei autoturisme și o casă de pe strada Victor Babeș.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare cod galben de ploi torenţiale pentru aproape toată ţara, care intră în vigoare vineri dimineaţă. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi şi 40-50 l/mp.


Atenţionarea cod galben de ploi torenţiale intră în vigoare vineri, la ora 06.00, şi expiră la ora 23.00.

Meteorologii avertizează că vineri vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.


În intervale scurte de timp, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp, scrie Mediafax.

Potrivit ANM, ploi se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi local în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest.


Tot vineri, la ora 16.00, va intra în vigoare şi o informare meteorologică de vreme rea, ca va expira sâmbătă dimineaţă. Meteorologii avertizează că în Muntenia, Dobrogea şi sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă de peste 25-35 l/mp. Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, va continua să plouă local însemnat cantitativ şi în centru şi nord-est.

sursa foto Facebook Info Trafic jud Cluj