Actualitate

Cutia care a explodat a fost făcută artizanal; S-a deschis dosar pentru tentativă de omor

Procurorii au stabilit, în cazul cutiei care a explodat la Cluj, că a fost vorba de un dispozitiv artizanal şi au deschis un dosar pentru tentativă de omor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în cazul subofiţerului de la ISU Cluj rănit după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat. Subofiţerul a suferit un traumatism cranio-facial şi este internat la UPU.

"Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor", se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.


Un lucrător al ISU Cluj a fost rănit uşor, joi, după ce o cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat.

Pompierul rănit a fost internat la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj, cu un traumatism cranio-facial, potrivit unor surse medicale.


Potrivit aceloraşi surse, bărbatul rănit are 31 de ani.

Explozia cutiei suspecte de la Cluj este cercetată de mai multe servicii specializate.


Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că un subofiţer al ISU Cluj mergea către maşina sa parcată şi a observat o cutie lângă aceasta.

Pompierul a ridicat cutia, moment în care aceasta a explodat şi l-a rănit.


DIICOT a preluat cazul subofiţerului rănit joi, după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat, fiind solicitată şi expertiza Serviciului Român de Informaţii.

Cazul subofiţerului rănit joi, după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat a fost preluat de către DIICOT, însă a fost solicitată şi expertiza Serviciului Român de Informaţii, informează reprezentanţii celei din urmă instituţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter