monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Tânăr, prins drogat la volan în Hasdeu - VIDEO

Poliiștii clujeni au depistat un tânăr care se afla la volan în timp ce era sub influența substanțelor psihoactive. În acest weekend, peste 100 de polițiști au descins în cluburi într-o acțiune de amploare pentru prinderea în flagrant a unor eventuali consumatori și distribuitori de droguri.

“La acțiuni au participat circa 100 de polițiști de ordine publică, rutieri, investigații criminale, criminaliști, de investigare a criminalității economice și polițiști de acțiuni speciale. Acțiunile s-au derulat, cu precădere pe raza municipiului Cluj-Napoca fiind  efectuate controale în localuri publice, în trafic, precum și în parcuri sau alte zone de interes. Principalele obiective ale activităților au fost: depistarea persoanelor care dețin și consumă substanțe cu efect psihoactiv, combaterea cerșetoriei, a prostituției și identificarea eventualelor victime ale traficului de persoane, precum și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau altor substanțe. În cadrul acțiunilor au fost legitimate și controlate sute de persoane”, transmite IPJ Cluj.

De exemplu, la data de 17 iunie, în jurul orei 03:00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, fiind sub influența substanțelor psihoactive.


"Cel în cauză a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive. De asemenea, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", spun polițiștii.