Actualitate

Cum să-ți faci pașaport FĂRĂ SĂ STAI LA COADĂ!

Schimbarea pașaportului sau obținerea unui nou document de călătorie este o mare problemă pentru mulți clujeni. Cozile interminabile ce se formează în perioada verii la Serviciul Pașapoarte de pe strada Zrinyi Miklos au devenit de ani buni un obicei.

Ceea ce nu știu mulți dintre cei care își pierd timpul la cozi este faptul că depunerea cererilor în vederea emiterii unui pașaport se poate face, potrivit Direcției Generale de Pașapoarte, nu doar în orașul reședință de județ unde solicitantul are domiciliul. Prin urmare clujenii nu trebuie să stea la coada de pe strada  Zrinyi Miklos, ci pot alege să facă o scurtă călătorie fie la Zalău fie la Alba, informează InfoCluj.eu

„În cazul în care solicitantul paşaportului simplu electronic nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţă, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple”, se arată pe site-ul pasapoarte.mai.gov.ro.


Site-ul InfoCluj.eu înformează că în data de 11 iunie, la serviciul de eliberare pașapoarte de la Zalău, 80 %  dintre cererile  ce au fost depuse au venit din partea cetățenilor din județul  Cluj.  Dacă nu mai există locuri la Cluj-Napoca și doriți rapid un pașaport fără a pierde vremea la coadă puteți să vă faceți fără nicio problemă o programare on-line la Zalău sau Alba-Iulia. După 10 zile documentul va fi trimis la Serviciul Pașapoarte din Cluj-Napoca sau prin curierat direct la domiciliul solicitantului.

Etichete: zalau pasaport
Ultimele Stiri
abonare newsletter