monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Fenomene luminoase spectaculoase la Cluj FOTO

Marți seară, la Cluj, natura a impresionat cu un spectacol de lumini în timpul unei furtuni. Imagini au fost surprinse de mulți clujeni și postate pe rețelele de socializare.

Sursă foto: Lonay Arthur

Clujenii au fost impresionați de spectacolul oferit de fulgere în seara zilei de marți. Spectacolul luminos a rezultat în urma unui cod portocaliu de fenomene meteorologice severe, iar jocul de lumini a fost atât de vizibil de la Cluj, deoarece

„A fost un sistem noros convectiv cu dezvoltări noroase undeva la 13-14 mii de metri altitudine pe care s-a și emis un cod portocaliu de fenomene meteorologice severe, intensificări ale vântului, descărcări electrice frecvente, cantități de precipitații peste 30 de litri. A fost afectată mai ales partea de nord a județului Cluj, de aceea și jocul de lumini de pe cer s-a văzut mult mai bine de la Cluj, pentru că eram undeva la 20-30 de kilometri de acest sistem”, a explicat Narcis Maier, șeful serviciului de prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Nord.


Imaginile se pot vedea în galeria foto.