Actualitate

Clujeanul Denair Bali s-a înscris la un concurs de muzică pentru a îndeplini ultima dorință a tatălui său

Denair Bali are aproape 12 ani și este singurul clujean care a reușit să meargă mai departe la concursul Vocea României Junior. Deși mama lui nu a fost încântată inițial de idee, a acceptat această provocare din dorința de a-și găsi liniștea sufletească, după ce tatăl lui Denair a trecut la cele veșnice în urmă cu un an.

Denair are 11 ani. În 16 iunie va împlini 12 ani și singurul cadou pe care și-l dorește este acela de a impresiona juriul la Vocea României Junior. Până la 9 ani, băiatul a crescut împreună cu familia lui în Spania, iar trăsăturile lui spun această poveste. A început să cânte din joacă, iar tatăl lui, observând că are talent, a început să îl ajute să-și „șlefuiască” vocea.

„Tot cântam așa prin casă de distracție și tati a zis: sună bine cum cânți, hai să mai repetăm. Nu am fost niciodată la vreun profesor. Am luat ore cu tatăl meu”, a spus Denair.


O tragedie l-a determinat să participe

În urmă cu aproape 3 ani s-au întors în România și sute de ore de repetiții, el împreună cu tatăl sau au luat decizia ca Denair să se înscrie la un concurs de muzică. Însă bărbatul nu a apucat să își vadă copilul pe scenă, fiindcă a plecat prea repede dintre noi, din cauza unor probleme de sănătate.

„După ce a murit tati m-am decis să mă înscriu la Vocea României Junior, fiindcă așa am hotărât împreună”, a mărturisit băiatul.


Cu toate că mama lui nu a fost de acord inițial, a acceptat această provocare, din dorința de a-și mai alina suferința.

„Eu nu am vrut să participe. Participarea pentru mine a venit inopinant, nu mă așteptam să își dorească asta, nu mă așteptam să aibă puterea să o facă, nu mă așteptam să aibă capacitatea de a face față la toate. În momentul când a venit și mi-a spus că așa a promis și asta simte că trebuie să facă, a trebuit să stau bine să mă gândesc. Dacă nu îl lăsam, nu ar fi știut niciodată ce îi rezervă viitorul și ce reproșuri ar fi venit mai târziu. Apoi vine întrebarea dacă tu ca adult poți să faci față sau nu. Până acum facem față. E foarte obositor, e foarte multă muncă. În fiecare dupămasă repetăm. El o simte ca o provocare, ca o misiune pe care trebuie să o îndeplinească. Nu urmărim premiul, nu urmărim finalul, urmărim pur și simplu să ne liniștim sufletul”, a spus Anamaria Bali.


Un copil cu o mare responsabilitate

La o vârstă la care mulți copii stau în fața blocului și se joacă, Denair repetă în fiecare zi cu mama lui. De aproape un an de zile călătorește prin țară, participă la festivaluri și câștigă premii. În ceea ce privește concursul, nu are emoții. Ba mai mult, este sigur că va impresiona juriul cu piesa pe care a ales-o, „What do you want from me” de Adam Lambert.

„Nu mi-e teamă de juriu, vreau să îi cuceresc! Mai ales pe Inna, că e preferata mea. Pentru tati particip la Vocea României și cred că e mândru de mine”, a mărturisit băiețelul.


Denair Bali urmează să împlinească 12 ani pe data de 16 iunie. Este elev în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca și cu toate că a crescut în Spania, materia lui preferată este limba și literatura română, fiindcă îi place să facă exerciții, a ajuns chiar și la olimpiadă la etapa județeană.

A călătorit mult pe ruta Cluj-București, dar ultimul an, a luat premii la diverse festivaluri în Brașov, în Timișoara, a cântat în Vama Veche la un festival de rock al[turi cu formația Timpuri Noi.


Cu toată această responsabilitate pe umeri, însă, Denair este un copil ca oricare altul, care se joacă și învață bine, recuperând lecțiile de la care lipsește ori de câte ori este nevoit să plece să cânte pe undeva prin țară.

„Îmi place să citesc, să mă joc. Cartea mea preferată cred că e Micul Prinț, fiindcă mi se pare că are multe pilde inteligente și frumoase, iar de aici am învățat că trebuie să te bucuri de orice, chiar dacă e un lucru mărunt”, a explicat Denair.

Denair Bali are nevoie de toată susținerea clujenilor pentru a face față eventualelor emoții ce s-ar putea să apară pe parcursul competiției.

Etichete: muzica concurs
Ultimele Stiri
abonare newsletter