Actualitate

După 5 ani, parkingul Negoiu a fost finalizat. Când se împart locurile de parcare

Telenovela a luat sfârșit. După cinci ani de așteptare, timp în care s-au depășit numeroase termene, primarul Emil Boc a anunțat joi că parkingul Negoiu va putea fi folosit.

Consilierii locali au fost convocați joi la o ședință de îndată pentru un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Serviciului public pentru administrarea parcărilor a parkingului suprateran situat pe Aleea Negoiu din Mănăștur.

„Vă mulțumesc pentru modul în care dumneavoastră ați răspuns solicitării noastre în interes pubic de a avea o ședință de îndată pe o temă scadentă dar atât de importantă pentru foarte mulți locuitori ai municipiului Cluj-Napoca. E vorba evident de Parkingul Negoiu, pentru ca acesta să intre în linie dreaptă în vederea atriburii de locuri în parking pentru cetățenii acestui municipiu. În sfârșit am reușit să parcurgem toate procedurile legale și administrative. Știți bine că au fost, din nefericire, probleme legate de acreditare și autorizare cerute de ISU din cauza schimbării legislației și din acest motiv el nu a putut fi recepționat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Doresc să vă mulțumesc inclusiv vouă, consilierilor din opoziție, pentru că demonstrați că susțineți interesele clujenilor prin faptul că v-ați prezentat în număr suficient la această ședință ca să putem soluționa problema parkingului de pe Negoiu. Dacă nu ați fi venit, nu am mai fi avut cvorum”, a precizat Boc în debutul ședinței.


Primarul a subliniat că locurile de parcare vor fi atribuite celor care locuiesc în cel mai mare cartier al Clujului. ”După ce Serviciul de Parcări preia parkingul în administrare, locurile vor fi atribuite cetățenilor din zonă”, a precizat Boc.

De asemenea, Consiliul Local a mai aprobat și un amendament potrivit căruia veniturile înregistrate de acest parking vor fi împărțite astfel: 80% intră în bugetul Consiliului Local, iar 20% în bugetul Serviciului pentru administrarea parcărilor.


Construcția are 5 etaje, iar valoarea totală a investiției este de 8,3 milioane lei cu TVA. Parkingul Negoiu are 376 de locuri de parcare.

Din cauza unor neconformităţi, parkingul nu a putut fi folosit mai  multe luni deoarece ISU nu şi-a dat avizul.


City managerul Gheorghe Şurubaru spunea că în luna ianuarie 2018 clujenii care locuiesc în zonă vor intra în posesia abonamentelor.

“În mod normal, în luna ianuarie va începe alocarea de locuri de parcare. Se vor aloca abonamente pentru cei care au avut garaje în zonă şi au fost demolate, pentru cei care şi-au depus cereri şi sunt pe lista de priorităţi. Cu aceştia vom începe alocările de abonamente. Se analizează dacă vom putea oferi câteva locuri şi pentru vizitatori la nivelul parterului. Parkingul are 372 de locuri. După ce vom aloca abonamentele, dacă ne rezultă că am putea aloca cel puţin 10-20 de locuri pentru vizitatori vom aloca”, spunea atunci Şurubaru.


Viceprimarul Dan Tarcea a declarat ieri că alocarea locurilor de parcare se va face la mijlocul lunii iunie.

Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi a fost anunţată de Emil Boc în 2012, la începutul precedentului mandat.


Lucrările la parkingul Negoiu ce trebuie să deservească cetățenii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, au început în anul 2013. Între timp, firma care trebuia să se ocupe de construirea acestuia, Construdava – Icco Energ SRL, a intrat în faliment.

Emil Boc declara anul trecut că termenul de finalizare a parkingului a fost anul 2015. Primarul s-a încurcat în termene, în anul 2012, imediat după câștigarea mandatului anterior anunțând că încheierea lucrărilor la parking a fost programată pentru sfârșitul anului 2013. Apoi, în 2013 declara că parkingul va fi gata la finalul lui 2014. Cum nu a fost respectat nici termenul din 2013, nici cel din 2014, nici cel din 2015, Boc a dat un noul termen: 31 decembrie 2016. Nici acest termen nu a fost respectat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter