Actualitate

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 iunie

Vremea se va menţine, în general, călduroasă în următoarele trei zile. Totuși, în special în zonele montane şi, începând din seara zilei de 3 iunie şi în celelalte regiuni, nu vor lipsi ploile, avertizează meteorologii.

Pe 1 iunie, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, cu temperaturi maxime între 27 şi 34 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar pe spaţii mici, mai ales la munte, aversele şi descărcările electrice vor fi prezente, în special după-amiaza şi seara, cu probabilitate de intensificare a vântului, în timpul averselor. Minimele termice, la nivel naţional, vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, spune meteorologul de serviciu al ANM, Diana Giurgiu.

De asemenea, sâmbătă, valorile termice vor rămâne mai ridicate decât cele specifice pentru începutul luni iunie, în aproape toată ţara, cu maxime în general între 23 şi 31 de grade. Specialistul ANM precizează că, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în toată zona montană, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, mai ales după orele amiezii.


„Vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, punctiform cu condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafeţe mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade”, a precizat Giurgiu.

Totodată, pe parcursul zilei de duminică, în regiunile din vestul, centrul şi nordul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua anterioară. Astfel, vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată al vântului şi condiţii de grindină. Izolat, sunt aşteptate cantităţi de apă mai importante.


Nu în ultimul rând, pentru zona montană sunt prognozate averse mai puţine în cursul zilei de 1 iunie, însă acestea se vor înmulţi sâmbătă şi duminică, în special după-amiaza şi spre orele serii.

abonare newsletter