Actualitate

Sancțiune de 1.500 lei pentru inscripții ilegale pe o clădire monument istoric

În cursul nopții trecute, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică, birou zona III, aflându-se în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în zona Pieței Unirii – str. Regele Ferdinand, au depistat și identificat trei persoane, pe numiții B.R.A., H.A. și T.C.A., care executau inscripții de tip graffiti pe peretele Bisericii Evanghelice Luterane, clădire monument istoric, de pe strada Regele Ferdinand.

În momentul în care polițiștii locali au ajuns la fața locului, una dintre persoane a introdus în ghiozdanul pe care îl avea asupra sa, un marker cu care a scris pe fațada clădirii respective. S-a procedat la efectuarea controlului bagajelor numitului B.R.A. în prezența celorlalte două persoane H.A. și T.C.A., în urma căruia asupra susnumitului s-au găsit următoarele obiecte: un marker de culoare albastru deschis, o o bluză sport cu glugă de culoare verde, un cutter, două pixuri și un carnet de elev. Markerul cu care s-a executat inscripția a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor ulterioare s-a constatat faptul că și fațada clădirii dinspre b-dul 21 Decembrie, nr. 1, la o înălțime de aproximativ 2 m, era o inscripție cu dimensiunea de 40 cm, de culoare albastru deschis, culoare ce coincidea cu cea a markerului aflat asupra persoanei în cauză.


Menționăm faptul numitului B.R.A. a fost sancționat contravențional conform HCL 191/2009 cu amendă în valoare de 1.500 lei.

 

Etichete: monument istoric
Ultimele Stiri
abonare newsletter