monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Nereguli descoperite la shaormeriile din Cluj

Inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Cluj au realizat o serie de verificări în unități de alimentație publică de tip fast food și shaormerii din județul Cluj.

Astfel, în urma unui control efectuat în data de 22 mai, inspectorii OPC au identificat un operator economic la care s-au descoperit mai multe deficiențe:

produse cu data durabilității minimale depășită cu până la 45 zile (carne porc)
produse cu modificarea stării termice care nu aveau niciun element de identificare caracterizare (piept de pui, ceafă de porc)
produse preparate cu schimbare stare termică (carne vită, carne porc, produse care înainte de congelare au fost fierte)
frigidere în care erau depozitate produsele prezentau suprafețe cu pete de rugină în exces
frigiderele prezentau glazură de gheață în exces, neputându-se identifica produsele depozitate din cauza gheții.


“Ca urmare a acestor deficiențe, operatorul economic prestator de servicii a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 30.000 lei, iar cantitatea de 23.93 kg produse a fost oprită definitiv de la comercializare. Totodată, s-a dispus măsura opririi temporare a activității din blocul alimentar până la remedierea deficiențelor”, se arată în comunicatul OPC.

Doi părinți și un copil au ajuns săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș pentru că acuzau stări de rău după ce au consumat shaorma la un fast food din București. Copilul a decedat în spital, iar analiza preliminară făcută de a indicat drept cauză a morții intoxicarea cu o substanță necunoscută.