Actualitate

NUNTA REGALĂ - Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex, iar după ceremonia religioasă Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex

Fosta actriţa americană Meghan Markle şi Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, se vor căsători religios, ceremonia fiind programată în jurul orei 12:00, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani.

Cei 600 de invitaţi vor participa la ceremonia de căsătorie care va avea loc la capela Saint George, ce va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall.


Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017.


Ora 08:00: Cei 1.200 de invitaţi ai publicului vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 - 10.00: Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Ei vor merge pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.


Ora 10.20: Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Meghan Markle şi mama ei vor merge cu maşina de la hotel spre capelă, traseul automobilului urmând promenada Long Walk. 

Prinţul Charles, tatăl prinţului Harry, o va conduce pe Meghan Markle, viitoarea sa noră la altar, a anunţat Palatul Kensington, potrivit BBC.


Într-un anunţ oficial şi după mai multe controverse legate de participarea la nuntă, tatăl lui Meghan Markle care ar fi suferit o intervenţie chirurgicală a fost sfătuit chiar de fiica sa să se îngrijească de problemele de sănătate.

De asemenea, soţul Reginei, prinţul Philip (94 de ani), despre care nu se ştia exact dacă va fi prezent la ceremonii, a confirmat prezenţa la eveniment, simţindu-se recuperat după operaţia efectuată luna trecută.


Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor, informează Mediafax.

 Oamenii deja s-au adunat pentru a-i vedea membri familiei regale britanice, precum şi pe invitaţii la nunta regală, mulţi venind încă din zorii zilei pentru a prinde locuri cât mai bune. Alţii, mai prevăzători, s-au instalat cu saci de dormit pe traseu. 

O sută de mii de persoane se estimează că vor merge la Windsor pentru nunta regală. Prinţul Harry şi Meghan Markle le-au transmis celor care vin celebreze să nu le ofere cadouri, ci să facă donaţii organizaţiilor caritabile.

Pentru nunta regală măsurile de securitate sunt foarte stricte. Ofiţeri de poliţie, înarmaţi cu arme semiautomate, patrulează pe străzile din Windsor, iar pe acoperişuri se află lunetişti. În jurul castelului sunt amplasate puncte de control.

Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, iar după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex, anunţă Palatul Buckingham, într-un comunicat. 

"Regina (Elizabeth a II-a, n.r.) i-a oferit cu bucurie, astăzi, un ducat prinţului Harry de Wales. Titlurile sale vor fi duce de Sussex, conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel", potrivit unui comunicat.

"Prinţul Harry devine astfel alteţa sa regală ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, prin căsătorie, va deveni alteţa sa regală ducesa de Sussex", se arată în acelaşi comunicat.

Titlul de duce este cel mai înalt în ierarhia nobilimii britanice. De obicei, fiilor regali li se oferă titluri care sunt asociate celor trei provincii istorice - Anglia, Scoţia şi Irlanda - care au format Regatul Unit.

Sussex este un comitat istoric pe coasta de sud-est a Marii Britanii, având aproximativ 1,6 milioane de locuitori. Numele derivă din termenii "saxonii de sud", iar cel mai important oraş al regiunii este Brighton.

Totodată, Dumbarton se află pe partea nordică a râului Clyde, în Scoţia, iar Kilkeel este un mic oraş pescăresc din Irlanda de Nord.

În Scoţia, viitorii miri vor fi numiţi conte şi contesă de Dumbarton.

Sussex a devenit ducat în 1801, când prinţul Augustus Frederick, cel de-al şaselea fiu al regelui George al III-lea, a primit acest titlu.

Cel de-al treilea fiu al reginei Victoria, prinţul Arthur, a devenit conte de Sussex în 1874, dar titlul a dispărut după moartea nepotului acestuia, în 1943.

Cei 600 de invitaţi care vor lua parte la ceremonia religioasă încep să îşi ocupe locurile. Aceştia au cu sosit trăsurile la Round Tower, din Castelul Windsor, apoi au mers pe jos către capelă.

Ceremonia de la capela Saint George va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall. Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Imaginile din elicopter arată mulţimea de oameni care aşteapă pe tot traseul amenajat pentru trecerea cuplului regal după ceremonie. Invitaţii continuă să sosească.

Majoritatea invitaţilor a capela St. George de la Castelul Windsor. Dacă Oprah a ajuns printre primii, Victoria Beckham a preferat să îşi facă intrarea printre ultimii 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter