Politică

Senatorul Cristian Lungu, președintele PMP Cluj: “România, Statele Unite ale Americii și Europa rămân interconectate prin economia transatlantică”

Senatorul Vasile Cristian Lungu a participat în perioada 7-9 mai la cea de-a doua delegație a parteneriatului Transatlantic Under 40 (TU-40), la Washington D.C.

În cadrul întâlnirilor au avut loc o serie de dezbateri despre problemele pe care globalizarea le ridică pentru parteneri economici ca: SUA, Uniunea Europeană și România. Subiectele abordate au vizat Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) și Acordul de liber schimb între Uniunea Europeană și Statele Unite, dar și impactul asupra economiei şi a mediului de afaceri românesc

Președintele PMP Cluj a luat parte la Transatlantic Network Session, conferință organizată de Parlamentul European în colaborare cu Congresul Statelor Unite. Senatorul afirmă că “America rămâne de departe un model și am convingerea că parteneriatul României cu Statele Unite este una dintre cele mai importante reușite ale decidenților noștri politici după prăbușirea comunismului”.


În cadrul congresului, senatorul Cristian Lungu s-a întâlnit cu senatorul Paul Eric Strauss, Districtul Columbiei, acesta dovedindu-se a fi un bun cunoscător al României dar și al comunităților românești care trăiesc pe coasta de est a Statelor Unite. Președintele PMP i-a adresat o invitație în România: “În timpul întâlnirii, i-am lansat invitația de a vizita inima Transilvaniei, Cluj-Napoca, dar și capitala Românei, București, pentru a facilita un schimb culturalo-politic și pentru a profita, în cadrul comunităților noastre, de vasta experiență pe care dânsul o deține în administrație și politică externă.”.

În prezent, economia Transatlantică este cea mai mare și mai prosperă din lume, reprezentând 35% din Gross Domestic Product (GDP) în ceea ce privește puterea de cumpărare. Ca o sursă principală pentru investițiile străine în Romania, Statele Unite ale Americii și Europa rămân interconectate prin economia transatlantică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter