Actualitate

Așa arată autobuzele electrice care vor sosi în câteva zile la Cluj-Napoca

Primele 11 autobuze electrice care vor circula în România, pe străzile din Cluj-Napoca, sosesc la sfârșitul lunii mai.

 ”11 autobuze electrice finanțate din fonduri elvețiene sosesc la Cluj luna aceasta. În luna aprilie am depus cererea de finanțare pentru alte 30 de autobuze electrice. Acestea vor fi finanțate din fonduri europene”, anunță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

În prima fază, vor fi livrate 11 autobuze, însă contractul prevede un total de 30 de autobuze electrice pentru transportul public. Preţul unui autobuz electric este de 500.000 de euro, astfel că primele 11 costă 5,5 milioane de euro.


În iulie 2017, când a fost finalizată licitaţia, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, spunea că finanţarea primelor 11 autobuze este asigurată din fonduri elveţiene, urmând ca restul autobuzelor să fie achiziționate cu fonduri europene și locale.

Primăria din Cluj-Napoca este astfel prima din România care achiziţionează şi pune în circulaţie autobuze electrice. Vehiculele au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wifi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.


Autobuzele vor putea fi încărcate în 13 stații lente și rapide: o încărcare lentă va dura 6 ore, iar cea rapidă doar 10 minute.

Ultimele Stiri
abonare newsletter