monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Cer să fie respectați în traficul din Cluj. Peste 300 de motocicliști ies în stradă duminică

Fie din vina șoferilor care-i ignoră, fie din neatenția lor, foarte mulți motocicliști au fost implicați în accidente grave. Cel mai recent caz, un motociclist a ajuns în stare gravă la spital a avut loc joi dimineața pe Moților.

Peste 300 de motocicliști vor participa la campania privind prevenirea incidentelor rutiere, “Atenție la motocicliști”.

Potrivit organizatorilor, campania se dorește a fi, pe de o parte, “un mesaj de atenționare cu privire la prezența și vulnerabilitatea motocicliștilor în trafic și, pe de altă parte, o modalitate de responsabilizare a tuturor persoanelor implicate direct și indirect în aceste activități - șoferi, motocicliști, pietoni în vederea reducerii numărului de incidente rutiere”.

„A VI-a ediție a Campaniei și își propune să tragă un semnal de alarmă către participanții la trafic (șoferi, motocicliști, pietoni) în vederea reducerii incidentelor rutiere. Scopul este acela de a atrage atenția șoferilor să folosească mai des semnalizarea și oglinzile, motocicliștilor să fie temperați în efectuarea manevrelor, pietonilor să fie atenți când se angajează în traversarea străzii și nu numai. Defilarea se va desfășura în coloană, cu însoțirea Poliției Rutiere. Aceasta va ocupa o singură bandă de circulație, astfel că traficul nu va fi blocat. Participanții la paradă nu vor să fie identificați cu cei care turează motoarele, se ridică pe o roată sau conduc cu viteze excesive în oraș. Conform tradiției, participanții la trafic vor primi la finalul defilării autocolante personalizate din partea motocicliștilor”, spune Paul Sorinca, organizatorul evenimentului.

Întâlnirea participanților va avea loc duminică, 13 mai, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” începând cu orele 13:30.