Actualitate

60 de autobuze de ultimă generație sosesc la Cluj

60 de autobuze noi, nearticulate, Mercedes vor circula pe străzile din Cluj-Napoca Potrivit primarului Emil Boc, primele autobuze vor ajunge la finalului anului.

O licitație pentru achiziționarea de mijloace de transport în comun a fost atribută de Compania de Transport Public (CTP) Cluj.

”Directorul Companiei de Transport Public m-a informat că s-a finalizat licitația pentru achiziționarea de 60 de autobuze noi, nearticulate. Nu din acelea lungi de 18 metri, ci mai mici, de 11-12 metri, Mercedes. A fost contestată licitația, dar CTP a câștigat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, respingându-se contrestațiile celorlalți participanți. Ei sunt în măsură să încheie contractul pentru cele 60 de autobuze noi, Mercedes, cu confortul recunoscut, de calitate și mă bucur să văd finalizată această licitație și care vine să mai bifeze un obiectiv pe care l-am stabilit în modernizarea transportului în comun, acela de a oferi infrastructură de calitate prin dotarea cu mijloace de transport în comun de ultimă generație. Mai avem o licitație pentru achiziționarea de tramvaie care este în derulare. Autobuzele sunt de dimensiuni mai mici, care pot să meargă pe străzi mai înguste, care poate intra pe orice stradă”, a declarat primarul Emil Boc la o emisiune la radio.


Compania de Transport Public va plăti 63,3 milioane de lei pentru cele 60 de autobuze nearticulate Mercedes. Un mijloc de transport în comun costă peste 230.000 de euro, fără TVA.

În luna aprilie anul acesta, Primăria a anunțat că s-au pus în circulație 15 autobuze articulate Mercedes, Euro 6.


“Suntem prinşi într-un program amplu de dezvoltare în ce priveşte dotarea cu mijloace de transport. Aceste 60 de autobuze se vor achiziţiona în baza unui împrumut pe care compania l-a licitat în cadrul unei licitaţii cu băncile comerciale. Urmează livrarea primelor 11 autobuze electrice din cele 30 adjudecate. Suntem împreună cu Primăria în perioada de licitare a 22 garnituri de tramvaie”, a spus directorul CTP Cluj Liviu Neag.

Directorul CTP Cluj-Napoca spune că sosirea noilor autobuze nu înseamnă automat scoaterea din circulaţie a celor vechi.


La ora actuală, în parcul auto al Companiei de Transport Cluj există 236 de autobuze şi 80 de troleibuze.

Autobuzele Mercedes vor avea o lungime de 12 metri. Inițial, la licitaţia organizată de CTP au mai participat, pe lângă Mercedes, un producător de autobuze din Polonia, Solaris, şi unul din Turcia. Acestea din urmă au făcut contestație la Consiliul Național penru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), primind câștig de cauză. Firmele au invocat faptul că Primăria ar fi schimbat caietul de sarcini în privința cerințelor pentru motorizare, lăsându-le ofertanților la dispoziție doar o zi pentru a-și modifica ofertele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter