Actualitate

Boc anunță construirea unui nou parking la Cluj

“Începe construcția unui nou parking cu 400 de locuri în Cluj-Napoca”, a anunțat primarul Emil Boc pe Facebook.

“Situația parkingului de pe strada Primăverii nr. 20 a fost deblocată. Primăria Cluj-Napoca va încheia contractul de proiectare și execuție pentru realizarea parkingului de pe strada Primăverii nr. 20, după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor s-a pronunțat în acest sens vineri, 4 mai, și a dat câștig de cauză Primăriei Cluj-Napoca”, spune primarul Emil Boc.

Potrivit municipalității, executantul este Asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL.


Durata realizării contractului va fi de 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar valoarea lucrărilor este de 25.507.622,79 lei fără TVA.

“Caracteristicile construcției propuse sunt următoarele: parking suprateran cu regim de înălțime 2S+P+4E/5E/6E parțial, are o capacitate de 400 locuri, inclusiv locuri destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme”, spune Boc.


Viitorul parking va fi construit pe o suprafață de 1532,32 mp.

La sfârşitul lunii noiembrie 2017, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţa că Parkingul Negoiu din Mănăştur cu 372 de locuri a fost finalizat, după 4 ani de zile. Surpriză însă. Din cauza unor neconformităţi, parkingul nu a putut fi folosit nici până în ziua de astăzi deoarece ISU nu şi-a dat avizul.


Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi a fost anunţată de Emil Boc în 2012, la începutul precedentului mandat.

Lucrările la parkingul Negoiu ce trebuie să deservească cetățenii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, au început în anul 2013. Între timp, firma care trebuia să se ocupe de construirea acestuia, Construdava – Icco Energ SRL, a intrat în faliment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter