Actualitate

Pompierii, din nou în vizită la Parkingul Negoiu. Când va fi dat în folosință

La sfârşitul lunii noiembrie 2017, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţa că Parkingul Negoiu din Mănăştur cu 372 de locuri a fost finalizat, după 4 ani de zile. Surpriză însă. Din cauza unor neconformităţi, parkingul nu a putut fi folosit nici până în ziua de astăzi deoarece ISU nu şi-a dat avizul.

Întârzierile au fost provocate de o serie de materiale ce trebuie înlocuite pentru ca parkingul să poată primi avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

În luna decembrie 2017, city-managerul Gheorghe Şurubaru spunea că în luna ianuarie Parkingul Negoiu va fi dat în folosinţă, fiind nevoie de remedierea unor neconformităţi apărute din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. În luna februarie, viceprimarul Dan Tarcea spunea că ISU Cluj nu şi-a dat avizul, motiv pentru care parkingul nu va putea fi folosit până la începutul lunii aprilie.


Însă o nouă recepţie a lucrărilor a avut loc miercuri, 2 mai, iar ISU urmează să înceapă procesul de avizare pentru siguranţa la incendiu. Conform city-managerului Gheorghe Şurubaru, procesul durează mai multe zile. Săptămâna trecută, şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, spunea că mai sunt lucruri de pus la punct.

"După Colectiv s-au înăsprit draconic regulile ISU pentru avize. Parkingul a fost proiectat înainte de acel eveniment tragic astfel că, la momentul recepţiei obiectivului de investiţie ISU a impus nişte condiţii de schimbare a unor materiale de la parking, materiale care au trebuit să fie aduse de către o firmă de specialitate şi înlocuite. Suntem în procedura de înlocuire. Cert este că nu mai e foarte mult până când acest parking va fi dat în folosinţă", declara primarul Emil Boc la o emisiune la radio.


Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi a fost anunţată de Emil Boc în 2012, la începutul precedentului mandat.

Lucrările la parkingul Negoiu ce trebuie să deservească cetățenii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, au început în anul 2013. Între timp, firma care trebuia să se ocupe de construirea acestuia, Construdava – Icco Energ SRL, a intrat în faliment.


Emil Boc declara anul trecut că termenul de finalizare a parkingului a fost anul 2015. Primarul s-a încurcat în termene, în anul 2012, imediat după câștigarea mandatului anterior anunțând că încheierea lucrărilor la parking a fost programată pentru sfârșitul anului 2013. Apoi, în 2013 declara că parkingul va fi gata la finalul lui 2014. Cum nu a fost respectat nici termenul din 2013, nici cel din 2014, nici cel din 2015, Boc a dat un noul termen: 31 decembrie 2016. Nici acest termen nu a fost respectat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter