monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Bărbatul care a acostat două fete la o şcoală din Mănăştur, ARESTAT

Bărbatul de 36 de ani, din Cluj-Napoca, care încerca să acosteze eleve de la o şcoală gimnazială din oraş, a fost arestat preventiv. Dosarul a fost deschis după ce o învăţătoare a postat informaţii pe o reţea de socializare.

“Judecătorul pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj a dispus faţă de bărbatul cercetat pentru corupere sexuală împotriva minorilor şi ultraj contra bunelor moravuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile, transmite IPJ Cluj într-un comunicat.

Cercetările poliţiştilor au pornit după ce o învăţătoare de la Şcoala ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a postat pe o reţea de socializare informaţii despre un bărbat care acosta eleve şi i-a fotografiat maşina, apoi a trimis pozele la Poliţie.


”Atenţie părinţi. Vreau să vă aduc la cunoştinţă un incident petrecut lângă şcoala unde ne desfăşurăm semi-internatul. Joi şi vineri dimineaţă (19 – 20 aprilie - n.a.) un individ parcat într-o maşină pe trotuarul de lângă şcoală, a abordat doua fetiţe (una din clasa noastră, iar cealaltă din altă clasa a IV-a). Şi-a coborât pantalonii şi le-a întrebat dacă vor să-l însoţească. Azi am reuşit să îl identificam. L-am abordat, am pozat maşina şi pe el. Am anunţat Poliţia, care a spus ca va pune maşina sub urmărire”, se arată în postarea învăţătoarei.

”Politiştii clujeni au finalizat cercetările în cazul unui bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, şi au început urmărirea penală faţă de acesta sub apectul comiterii a două infracţiuni, corupere sexuală împotriva minorilor şi ultraj contra bunelor moravuri. Au dispus faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea reţinerii, bărbatul sa fie prezentat în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive. În spaţiul public au apărut informaţii referitoare la faptul că un bărbat ar fi acostat eleve din cadrul unei şcoli gimnaziale dintr-un cartier clujean”, spuneau poliţiştii ieri.