monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ferma de pui din Florești are autorizație, poate funcționa!

Curtea de Apel a respins cererea de suspendare a autorizației de mediu pe caere a înaintat-o primarul Horia Șulea pentru ferma de pui din Florești.

Primarul Floreştiului a fost cel care a contestat în justiţie eliberarea de către Agenţia de Protecţie a Mediului Cluj a autorizaţiei integrate de mediu pentru ferma de pui din comuna clujeană. Astfel, în decembrie 2017, primarul anunța pe Facebook că activitatea fermei a fost suspendată.

"VICTORIE ! Asa cum am promis m-am luptat pentru a aduce dreptate si plus de confort florestenilor ! Tribunalul Cluj a SUSPENDAT autorizatia integrata de mediu nr.9/22.05.2017 emisa de APM Cluj pentru ferma de Pui Floresti Bravinvest. Decizia este cu EXECUTORIE dar da, cu drept de recurs ! (Si totodata s-a consfintit calitatea procesuala activa a Comunei Floresti, prin primar Horia Sulea)


Urmeaza judecata pe fond a spetei privind ANULAREA ceruta de Comuna Floresti, prin primar Horia Sulea !

Asa ca, va rog, incepand de vineri 15 decembrie, FERMA DE PUI BRAVINVEST DIN FLORESTI NU ARE AUTORIZATIE DE MEDIU SI IMPLICIT NU POATE FUNCTIONA", a anunţat pe Facebook primarul Horia Şulea.


Floreştenii care locuiesc în zona fermei de pui s-au opus vehement acordării unei noi autorizaţii integrate de mediu, pentru societatea care operează această fermă, plângându-se de mirosul insuportabil.

Primăria Floreşti dar şi Consiliul Judeţean Cluj au cerut de mai multe ori pe parcursul anului să nu fie acordată o nouă autorizaţie în acest caz.


Însă judecătorii Curții de Apel Cluj au decis joi că respingere cererea de suspendare care a fost formulată de către Primăria Florești, a anunțat clujust.ro. Așadar ferma poate să își reia activitatea.

Etichete: autorizatie floresti