Actualitate

Angajați ai mai multor spitale din Cluj au protestat în fața Prefecturii

După ce două zile la rând angajații Institutului Inimii au scandal în fața instituției pentru drepturile lor la salarii decente și la sporurile binemeritate, mai multe persoane ale personalului auxiliar din cinci spitale din Cluj împreună cu medici au protestat în fața Prefecturii.

Câteva zeci de persoane au stat în soare, în fața Prefecturii, în speranța că reprezentantul Guvernului în județul nostru va empatiza cu problemele cu care se confruntă. Lor li s-au alăturat și angajați din spitale din Târgul Mureș, Oradea, Zalău.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 11:00, iar două ore mai târziu se aflau încă acolo. Obosiți, nu scandau. Însă țineau pancartele cu convingere. Infirmiere, asistenți medicali, chiar și medici care au empatizat cu problemele lor au stat ore întregi în fața Prefecturii.


„Protestăm din cauza noii lei a salarizării. Practic am venit în semn de solidaritate pentru colegii noștri asistenți medicali, autopsieri, registratori fiindcă s-au diminuat salariile și nu este corect ceea ce se întâmplă. Fiindcă lucrează într-un mediu nociv. Atât noi cât și ei lucrăm cu formolul, despre care s-a dovedit că este cancerigen și vrem să fim auziți, să fim văzuți și să ne cerem drepturile”, a explicat Boris Pop Medic rezident anul I la Spitalul Județean de Urgență Cluj.

Cei care nu au pierdut din cauza contribuțiilor, au pierdut din cauza diminuării sporurilor.


„Stăm până ne rezolvăm treburile. Ne deranjează că ne-au luat din sporuri și foarte multe salarii au scăzut. Eu sunt îngrijitoare, dar mai mult au scăzut la asistente. Am venit în semn de solidaritate și ca ni se dea spor de 100%, că în acest moment primit doar spor de 50%. Munca e foarte grea, e foarte toxică, iar salariile nu sunt cum s-a scris. Sunt cu mult mai mici. Lucrăm în același loc cu medicii, inhalăm aceleași substanțe toxice”, a spus Valeria Pleș, îngrijitoare în cadrul Institutul de Gastroenterologie din Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter