Actualitate

Nutriţionistul Hâncu declară război alimentelor nesănătoase

<p><img src="documente/stories/08_august/19_ziua/03 nicolae hancu conf giurgiu rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vezi care sunt alimentele „bune” şi cum trebuie ele consumate, dar şi alte recomadări făcute de Prof Dr Nicolae Hâncu.</p>

Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, a declarat război “promovării sălbatice a alimentelor nesănătoase”.

El a început de ieri o campanie de promovare a alimentelor sănătoase, pe care o doreşte “agresivă”. Aceasta pentru că, susţine el, în prezent românii sunt ei înşişi agresaţi din toate părţile de reclame care mai de care mai colorate, prin care “se promovează tot ce este nesănătos”.


Hâncu a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă categoriile de alimente pe care românii ar trebui să le consume mai des şi care totodată ar trebui promovate prin mijloacele de comunicare.

Alimentele obligatorii pe masă


Potrivit specialistului clujean în nutriţie Nicolae Hâncu, românii trebuie să consume, în primul rând, mai multe produse cerealiere. “Trebuie să crească consumul de paste integrale, mămăligă, pâine integrală, orez brun. De asemenea, trebuie crescut consumul de fructe. Toate fructele, mai ales cele de sezon. Vegetalele de asemenea, nu trebuie uitate. Salata verde, ridichile, brocoli şi orice fel de legumă vegetală”, a explicat Hâncu.

O altă categorie de alimente de care românii nu trebuie să uite cea a produselor lactate. “Acestea trebuie alese cu o cantitate redusă de grăsime, niciodată cele cu fructe”, a mai spus el.


Produsele bogate în proteine precum ouăle, leguminoasele (fasolea, mazărea, linte şi soia) trebuie să se afle de asemenea cât de des posibil pe mesele românilor.

O ultimă categorie importantă de alimente sănătoase include carnea albă, de pasăre. Aici Hâncu a amintit pieptul de pasăre, picioarele, aripile, dar consumate fără pieliţă.


Interzis!

La categoria alimentelor care ar trebui să dispară de tot din alimentaţia românilor, Hâncu a amintit mezelurile. “Decât mezeluri, mai bine două-trei bucăţele de slănină…” a glumit el. Cât despre alcool, potrivit specialistului clujean  în nutriţie, acesta trebuie consumat doar după masă.


„Mănânc aşa de mulţi ani şi mă simt foarte bine”

“Cât mai sănătos înseamnă cât mai primitiv. Eu mănânc astfel de alimente de multă vreme şi mă simt bine, au un gust foarte bun”. Declaraţia îi aparţine Alinei Varadi, reprezentant al unei firme care promovează doar produsele sănătoase şi care face echipă alături de Nicoale Hâncu în încurajarea consumului acestora. Ea a prezentat ieri mai multe produse bio despre care crede că au gustul alimentelor pe care în copilărie le mânca la bunica ei. “Încercăm împreună cu domnul Hâncu să promovăm în acest fel tot ceea ce este sănătos”, a adăugat ea.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 ̣

Ultimele Stiri
abonare newsletter