Actualitate

Protestele pentru sporuri continuă la Institutul Inimii. Medicii au ieșit să își susțină colegii

Angajații Institutului Inimii din Cluj-Napoca au ieșit pentru a doua oară în curtea instituției pentru a-și scanda nemulțumirile în ceea ce privește sporurile. De data aceasta și medicii au ieșit să fie solidari cu cauza colegilor lor.

Zeci de persoane au ieșit în curtea Institutului Inimii din Cluj-Napoca pentru a doua zi consecutiv. Aceștia au organizat ieri dimineață un protest spontan ca urmare a faptului că pentru 10 categorii salariale din sănătate, veniturile au scăzut în urma măririi salariilor medicilor.

Încă de la primele ore ale dimineții, angajații Institutului scandează lozinci precum „Vrem sporurile cuvenite” sau ”Medicii sunt cu noi!”.


„Încă nu s-a rezolvat situația, încă nu s-a suplimentat plafonul de sporuri, tot atât cât ne-a trimis ministerul a rămas în continuare, adică 21% despre care vorbeam ieri și în continuare nu pot să calculeze sporurile la procentaje minime astfel încât să le primească fiecare angajat. Lumea e în continuare nemulțumită, protestează”, a declarat Claudia Feurdean, liderul sindicatului „Solidaritatea”.

De data aceasta însă, medicii au ieșit și eu pentru a fi alături de colegii lor.


„Avem și susținerea medicilor, au coborât și ei la proteste, au făcut și ei declarații și domnul manager și directorul medical. Acum nu ne rămâne decât să vedem ce se întâmplă în continuare”, a concluzionat Claudia Feurdean.

abonare newsletter