Actualitate

Clujencele vor mărșălui pentru egalitatea drepturilor

Duminică sute de femei vor participa la „Marșul Femeii” prin care se dorește să se readucă în cunoștiința colectivă femeia ca om, cu ocazia lunii internaționale a conștientizării asaltului sexual, în aprilie.

Începând cu ora 16, plecând de pe Bulevardul Eroilor, clujencele vor mărșălui timp de o oră și jumătate în centrul orașului, între Monumentul Memorandiștilor și Cinema Victoria.

Marșul femeii este doar unul dintr-o serie de evenimente al căror scop este atragerea atenției și sprijinul comunității locale asupra problemelor cu care se confruntă zilnic femeile din România. Printre acestea se enumeră: seminarii și discuții deschide pe diverse teme precum violența domestică și consimțământul sexual, dar și evenimente culturale precum piese de teatru.



„În România rolul femeii este prestabilit ca mamă, soție / parteneră, fiică sau soră. Dar noi ne dorim o societate în care femeia să fie percepută ca o ființă deplină, cu propriile sentimente, cu rațiune și aspirații, independent de rolul ei în familie.
Femeile au drepturi egale cu cele ale bărbaților doar dacă au posibilitatea reală de a beneficia de aceleași șanse și de a se identifica printr-un set de valori proprii, specifice lor.
Ne dorim de fapt o lume în care societatea patriarhală nu impune ce înseamnă să fii femeie sau cum se traduce a fi feminina. Ne dorim o societate în care FEMEIA este, pur și simplu, ceea ce își dorește. Duminica, 15 aprilie, vă invităm să mărșăluiți pentru drepturile femeilor din viața voastră și din societate și să participați la grupuri de discuție pe diverse teme precum inegalitatea de gen, hărțuirea sexuală, violenta domestica, șamd. Ne vedem acolo!”, au transmis organizatorii evenimentului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter