Actualitate

O bătrână, obligată să plătească impozit majorat cu 500%, a scris Primăriei: “Vă rog să aveţi milă de mine. Nu mai pot plăti”

Primăria Cluj-Napoca nu iartă şi nu scuteşte pe nimeni de plata impozitului majorat cu 500% pentru clădirile neîngrijite. Este şi cazul unei bătrâne de 78 de ani bolnavă de diabet, care s-a rugat de muncipalitate să nu o oblige să plătească acest impozit, fără succes însă.

sursa foto radio Cluj sursa foto radio Cluj

O bătrână care locuieşte pe strada Horea a formulat o contestaţie la decizia primăriei de majorare a impozitului cu 500% pentru clădire. Ea susţine că se află în imposibilitatea de a plăti din lipsă de fonduri.

“Am o vârstă înaintată, având 78 de ani, fiind suferindă de diabet, boli cardiace şi alte boli. Pensia lunară este de 949 lei sumă insuficientă pentru întreţinere. Sunt văduvă şi nu am niciun sprijin financiar. Impozitul iniţial a fost de 150 de lei şi din impozitul majorat am reuşit să vă achit 200 de lei cu mare eforturi achitând în plus 50 de lei. Vreau să vă rog să aveţi milă de mine, deoarece în starea în care mă aflu nu mai pot plăti alte sume”, a scris bătrâna.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că plângerea acesteia a venit prea târziu, dar şi dacă ar fi ajuns în termen, municipalitatea nu poate introduce noi excepţii de la aplicarea majorării impozitului pentru clădirile neîngrijite.

“Au fost efectuate verificări şi constatări în teren, identificându-se clădiri neîngrijite cu stare tehnică nesatisfăcătoare. Fişa de evaluare a clădirii situată în Cluj-Napoca strada Horea nr. 94 a relevat starea tehnică nesatisfăcătoae a imobilului încadrându-se astfel în categoria clădirilor neîngrijite. Astfel, petenta, deşi a fost somată prin poştă cu confirmare de primire la data de 24 aprilie 2017 cu privire la necesitatea efectuării lucrărilor de reparaţii ale imobilului, nu a făcut dovada îndeplinirii condiţiilor privind deţinerea unei autorizaţii de construire valabilă. Raportat la elementele invocate de petentă (vârstă înaintată, boli, venituri reduse) arătăm că printr-o hotărâre de consiliu local nu pot fi introduce noi excepţii de la aplicarea majorării impozitului pentru clădirile neîngrijite. Hotărârea Consiliului Local prin care i s-a majorat impozitul cu 500% a fost comunicată prin poştă cu confirmare de primire la domiciliul situat pe strada Horea nr.94, apartament 5, confirmarea de primire fiind semnată de petentă. În aceste condiţii, înregistrarea doar la data de 5 aprilie 2018, 72 de zile de la data comunicării, a plângerii prealabile formulată împotriva Hotărârii de Consiliu Local este realizată cu încălcarea termenului de 30 de zile de la comunicare şi în consecinţă plângerea prealabilă se impune a fi respinsă ca tardivă, iar în subsidiar ca neîntemeiată”, spun reprezentanţii Primăriei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter