Actualitate

4 ani de promisiuni. Se pregătesc lucrările de modernizare la Podul Garibaldi

Modernizarea Podului Garibaldi este programată pentru acest an, deși conducerea Primăriei vorbește despre acest proiect de cel puțin patru ani.

“Pregătim licitația pentru Podul Garibaldi. Autorizația de construcție pentru Podul Garibaldi a fost semnată ieri de către mine. Acum se întocmește caietul de sarcini pentru demararea licitației în vederea realizării execuției la pod”, a declarat miercuri primarul Emil Boc.

Dacă în 2014 se estima că reabilitarea Podului Garibaldi ar costa 4,9 milioane lei, acum, valoarea totală a investiţiei este de 7,1 milioane lei, inclusiv TVA.


Durata de execuţie la Podul Garibaldi este de 9 luni. Potrivit documentelor Primăriei, lungimea totală a podului este de 50,30 metri. Podul este compus din 9 grinzi pe trei deschideri având structura de rezistenţă mixtă oţel-beton. Lăţimea podului variază între 20 şi 24 metri, iar lăţimea părţii carosabile este de 14 metri. Investiţia presupune lucrări de reabilitare, stăvilare noi, consolidarea infrastructurii existente, rampe de acces şi semnalizare rutieră.

Modernizarea Podului Garibaldi din Cluj-Napoca nu va duce la închiderea circulației, potrivit municipalității.


Primarul Emil Boc a prezentat în februarie 2014 primele imagini cu modul în care va arăta Podul Garibaldi după modernizare. Noul pod urma să fie total diferit de cel actual, cu un design care să se încadreze în peisajul urban creat prin construirea Sălii Polivalente şi a stadionului Cluj Arena. Pe lângă Podul Garibaldi, în 2014 urmau să înceapă lucrările de modernizare și la Podul Traian, fapt ce s-a petrecut doi ani mai târziu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter