Actualitate

Turiști blocați în roata panoramică de la Salina Turda. Cum explică reprezentanții salinei incidentul?

Vineri după masă, în jurul orei 16.00, roata panoramică din Salina Turda s-a blocat. Turiștii aflați în acel moment în roată nu au putut coborî, iar pompierii au intervenit pentru salvarea acestora.

Roata panoramică s-a blocat din cauza că ușa de la nacelă a rămas deschisă. 19 persoane au rămas blocate, dintre care 12 adulți și 7 copii. O parte dintre turiști au fost coborâți cu ajutorul pompierilor care au sosit la fața locului, iar pentru coborârea celorlalte persoane, au intervenit alpiniștii.

Potrivit conducerii Salinei Turda, este vorba despre un incident și nu o defecțiune.


„Am chemat pompierii ca să îi dea jos pe turiştii aflaţi în nacelă. Au fost coborâţi în siguranţă. Într-o nacelă de pe roată nu era nimeni, iar uşa respectivei nacele nu s-a închis corespunzător şi aceasta a fost deschisă din cauza balansului. Din acest motiv roata nu putea să se învârtă”, a precizat Simona Baciu, directorul Salinei Turda.

Potrivit unui comunicat al Salinei Turda transmis, vineri, în urma incidentului roata a fost oprită şi s-a solicitat intervenţia serviciilor de specialitate pentru evacuarea în siguranţă a turiştilor care se aflau în gondole.


„Vineri a existat un incident la Roata Panoramică din Salina Turda. Uşa unei gondole în care nu se afla nici un turist s-a deschis în timpul rulării. Am fost nevoiţi să oprim roata şi să solicitam intervenţia serviciilor de specialitate pentru evacuarea în siguranţă a turiştilor care se aflau în celelalte gondole. Subliniem că nu a fost vorba de vreo defecţiune a roţii. În nici un moment siguranţa turiştilor aflaţi în Roata Panoramică nu a fost pusă în pericol. Nu a existat nici un moment de panică, nu a fost pusă în pericol viaţa sau siguranţa turiştilor”, se arată în documentul citat.

Etichete: salina turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter