monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Drumul Crucii, marcat de credincioşii greco-catolici cu rugăciuni şi cântece religioase

Peste 150 de credincioşi greco-catolici, seminarişti şi preoţi, au participat, miercuri, în Cluj-Napoca, la procesiunea Drumul Crucii, în care un tânăr l-a interpretat pe Isus Hristos dus spre a fi răstignit pe cruce, flancat de doi soldaţi romani.

Participanţii la Drumul Crucii s-au adunat, miercuri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi au pornit într-o procesiune pe Bulevardul Eroilor spre Catedrala “Schimbarea la faţă” intonând cântece religioase şi rugându-se. Un tânăr a purtat pe umeri o cruce din lemn şi l-a intrepretat pe Isus Hristos în timp ce era dus spre a fi răstignit, flancat de doi soldaţi romani.

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prezent la procesiune, a declarat că a dorit, împreună cu un grup de preoţi, seminarişti şi credincioşi, să refacă în Miercurea Mare procesiunea cu crucea Domnului nostru Isus Hristos.


„Este un moment în care dorim să comemorăm drumul pe care Mântuitorul l-a făcut cu crucea în spate ştiind că această povară a crucii reprezintă povara păcatelor noastre. Dorim să facem şi o mărturie publică a credinţei care să aducă aminte tuturor că, în aceste zile, este bine ca gândul nostru să se înalţe spre cel care, prin suferinţa lui, ne-a mântuit”, a spus Crihălmeanu, citat de Mediafax.

Credincioşii care au participat la acest eveniment, ce are loc în fiecare an în Miercurea Mare, pentru a le aminti oamenilor de drumul parcurs de Isus către răstignire, au primit mici cruci făcute din hârtie, care simbolizează misiunea fiecăruia dintre oameni în această viaţă. Participanţii la procesiune au aşezat apoi în faţa altarului din catedrală micuţele cruci din hârtie şi au rămas mai departe în biserică, să asculte slujba specifică acestei perioade a Postului Mare.