Actualitate

Plantăm un milion de puieți

Startul oficial al „Lunii plantării arborilor” a fost dat de către Direcţia Silvică Cluj, sâmbătă 31.03.2018, printr o acţiune de împădurire în cadrul Ocolului Silvic Gilău.

Cu toate că tradiţional „Luna plantării arborilor” se desfăşoară în perioada 15 martie ‑15 aprilie , din cauza timpului nefavorabil startul lucrărilor de împădurire a fost amânat, iar finalizarea lor se va întinde , în special în zona montană până în prima decadă a lunii mai.

La acţiunea organizată sâmbătă 31.03.2018, au răspuns invitaţiei lansate un număr neaşteptat de mare de persoane, de toate vârstele, numărul total fiind de peste 400 de voluntari.


După prezentarea şantierului şi a regullilor de protecţia muncii voluntarilor li s‑a prezentat în amănunt modul de plantare a puieţilor subliniind faptul că de calitatea lucrării depinde reuşita plantaţiei.

A fost parcursă întreaga suprafaţă de 5.1 ha, voluntarii plantând puieţi de gorun, fag şi larice.


Fiecare participant a plecat cu noţiunile de bază privind plantarea unui puiet şi ne bucurăm dacă cele învăţate ar fi puse în practică pe terenuri la care nu s‑a găsit o altă destinaţie.

În urma telefoanelor primite şi a numeroaselor solicitări, informăm cititorii că de la Pepiniera Mihai Viteazu se pot achiziţiona o gamă variată de puieţi ornamentali, răşinoase şi foioase care pot fi utilizaţi pentru decorarea grădinilor, scuarelor, înfiinţarea de aliniamente, garduri vii, etc.


Reacţia pozitivă a celor care au plantat sâmbătă ne încurajează să mai organizăm în viitor şi alte acţiuni pe bază de voluntariat . Momentan desfăşurăm parteneriate cu ONG‑urî de profil, iar următoarele acţiuni sunt programate în 14 aprilie şi 21 aprilie,

Sperăm că fiecare participant s‑a bucurat de o ieşire plăcută în mijlocul naturii, o zi în care precipitaţiile ne‑au ocolit, temperatura a fost optimă, iar cadrul natural deosebit.


În încheiere ţinem să le multumin tuturor pentru participare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter