Actualitate

UPDATE A venit primăvara, au reînceput incendiile la Pata Rât. Arde rampa de gunoi a Primăriei.

Un incendiu de proporții a izbucnit marţi după-amiază la groapa de gunoi de la Pata Rât.

UPDATE 19.25

Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, incendiul a fost stins complet în jurul orei 18.00. iar forţele s-au retras în unitate.

UPDATE


Un incendiu a izbucnit, marţi, la rampa de deşeuri de la Pata Rât, de lângă Cluj-Napoca, iar pompierii clujeni încearcă să-l stingă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, că nu sunt răniţi şi că, din datele de până acum, nu există pericol ca incendiul să se extindă.


"Nu sunt răniţi. Nu e pericol să se extindă din datele de până acum; incendiul e în fază incipientă, sperăm că nu a intrat în profunzime, ci doar la suprafaţă", a spus Ciprian Cornea.

Potrivit ISU Cluj, e vorba de două focare.


"Arde pe aproximativ 30-40 mp rampa de gunoi a RADP, ISU Cluj intervine cu două autospeciale pentru stins incendii şi se lucrează la lichidarea celor două focare", spun reprezentanţii ISU Cluj.

În luna octombrie, alte două incendii au izbucnit la Pata Rât, în două zile consecutive.


Atunci, opt familii au fost evacuate de pompieri, după ce unul dintre incendii le-a cuprins locuinţele de tip baracă aflate pe strada Cantonului, de la marginea municipiului Cluj-Napoca.

Strada Cantonului se află în zona rampei de gunoi de la Pata Rât, la marginea oraşului, unde locuiesc sute de persoane în locuinţe improvizate.


Problemele rampei de deşeuri de la Pata Rât sunt subiectul unor dispute între autorităţile locale.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Deșeurile au luat foc din nou, după ce anul trecut au izbucnit peste 30 de incendii la rampa de gunoi.

Echipajele de pompieri au fost chemate marţi după amiaza la rampa de gunoi de la Pata Rât. Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, a declarat că au fost solicitați la rampă pentru stingerea unui incendiu. Pompierii intervin cu două autospeciale pentru stingerea focului.

Potrivit primelor informaţii, suprafața cuprinsă de incendiu este de aproximativ 40 mp, fiind vorba de două focare la rampa de gunoi a RADP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter