Actualitate

Lansarea unui poet fără glas. Mimo Poetul și-a publicat primul volum de versuri

Cu Mimo Poetul clujenii s-au obișnuit deja. L-au văzut prin Parcul Central, pe la diverse evenimente, făcând lumea să râdă și scriindu-le câte o poezie. Ei bine, poeziile nu s-au pierdut pe hârtie prin vreun buzunar, ci au fost adunate într-un volum, iar lansarea cărții a fost la fel de inedită, precum personajul clujean.

Mimo Poetul a devenit, în timp, un personaj al Clujului. Mereu pus pe șotii, în ultimii trei ani, mimul a reșit să aducă mii de zâmbete de buzele clujenilor.

De la poezii scrise în parc la un volum publicat

Mimo Poetul a apărut în urmă cu patru ani, din nevoia unei soluții salvatoare pentru un student creativ, care avea nevoie de bani. Studentul de atunci, tânărul care a început să își îndeplinească visele, Octavian Caldarari, a pierdut nopți întregi găsind cea mai bună metodă prin care să își rotunjească veniturile. Astfel, și-a gândit să adune câte un leu de la fiecare persoană în parte pentru a atinge un target pe care și-l propusese, îmbinând utilul cu plăcutul. Astfel, a decis să scrie poezii și să se costumeze în mim pentru a nu fi nevoie de explicații suplimentare.


În timp însă, poeziile au început să fie răsplătite doar cu zâmbete, iar acum, după 4 ani, toate acele poezii au fost adunate într-un volum, „Liniște în versuri”, semnat de cel văzut mereu și niciodată auzit, Mimo Poetul.

„Am adunat de-a lungul timpului multe cuvinte pe hârtie, cuvinte pe care mulți, probabil, nu le-au văzut niciodată. A venit timpul să dăm glas acestor cuvinte”, a explicat autorul.


Lansare pentru prieteni, iubitori de poezie

Fiindcă volumul de față nu este unul oarecare, fiindcă autorul nu este unul obișnuit, prins în febra propriei boemii, nici lansarea nu a fost una oarecare. A fost plină de râsete, de glume, de prietenii, de poezii rostite cu emoție în glas, timp în care autorul, Mimo Poetul, nu a scos niciun sunet. A știut însă să se facă auzit prin intermediul poeziilor și prin intermediul prietenilor care i-au fost alături.

„Mimo e mai mult decât un mim. El e un pictor. El prin gesturile sale creează mult mai mult decât o simplă scenetă. El e un mim ce pictează zâmbete. Și deodată printre interpretările sale, l-a rostogolit hârtia, împiedicându-se de o literă, și apoi de o altă literă, până s-au format cuvinte, cuvintele au format versuri și versurile s-au adunat în volumul de față”, a explicat poetul Dan Florea, unul dintre invitații din cadrul lansării.


Publicul a fost format din prieteni care au format, după cum a spus actorul Ionuț Caras, un fel de „cerc al poeților anonimi”. Actorul nu a vorbit despre Mimo, ci a preferat să vorbească mai mult despre omul din spatele machiajului, cel cu care a colaborat de nenumărate ori.

„Eu pe Mimo nu îl știu foarte bine, dar îl știu pe un prieten care filmează, care editează, taie, montează, se infiltrează, se ascunde. Îl știu pe el și mai știu încă un prieten foarte firav care îmi dă tot timpul senzația că e foarte ușor dacă îl iei în brațe. Faptul că trei prieteni au ocupațiuni de genul acesta: unul privește printr-o lentilă lumea, altul o privește fără să spună nimic și altul își descrie propria lume pe foaie, această combinație trei în unu nu că ar fi la modă, dar e utilă și benefică. Și cred că prin combinația asta, tipul acesta ușor pe care îl știu eu, capătă din ce în ce mai multă consistență și devine mai greu”, a spus Ionuț Caras.


Vânzarea cărților pentru o cauză nobilă

Fiindcă de pe vremea când Mimo Poetul era doar o sămânță de idee în mintea lui Octavian Caldarari, totul s-a învârtit în jurul zâmbetelor, lansarea a făcut parte din campania cu numărul 12 a bărboșilor de la Beard Brothers, cel mai nonconformist ONG din România și a surorilor din The Sisterhood.

Astfel, jumătate din banii obținuți din vânzarea cărților vor fi direcționați către ambulanța pe care cei de la Beard Brothers doresc să o cumpere pentru a dota Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare cu o ambulanță nouă.


 

Etichete: lansare de carte
Ultimele Stiri
abonare newsletter