Actualitate

Avion Blue Air întors la sol pe Aeroportul din Cluj după ce abia decolase

Un avion al companiei Blue Air a fost întors de urgență la sol. Pentru pasagerii cursei aeriene Cluj-București, de la ora 21.30-22.15, zborul s-a dovedit a fi unul cu probleme.

Avionul în cauză este un 737-300 Blue Air, YR-BAP, cu o vechime de 27 de ani. Cei care au auzit avionul decolând spun că sunetul aeronavei era unul ciudat, asemeni unui C-130 Hercules.

Același avion (YR-BAP) a avut probleme duminică dimineața la Cluj. Înaintea zborului spre Londra Luton, la pornirea motoarelor a apărut o problemă la motorul nr. 1 (stâng). Au fost făcute câteva verificări, iar apoi s-a cerut debarcarea pasagerilor. În cele din urmă, zborul a decolat spre Luton, unde a ajuns cu o întârziere de două ore.


"Avionul a aterizat în siguranță duminică seară la Cluj Napoca”, a precizat publicația Aeronews pe pagina de Facebook.

„Imediat ce avionul s-a desprins de sol, am auzit o bubuitură puternică venind dinspre motorul stâng, iar avionul a început să trepideze foarte tare. Probabil că a intrat o pasăre în motor pentru că am observat scântei ieșind din el. Dar poate că norocul nostru a fost că la Cluj-Napoca plouă. Avionul era aproape plin și toți am fost îngroziți, mai ales că a survolat zona aproximativ 45 de minute până a aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca, probabil ca să mai consume din kerosen", a declarat unul dintre pasageri.


Reprezentanții Blue Air au declarat că pasagerii au fost în siguranță.

„Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinația Aeroportul Otopeni, s-a reîntors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25. Căpitanul a decis, ca masură suplimentară de siguranță, revenirea pe aeroportul Cluj, după ce s-a semnalizat o situație la unul dintre motoare. Echipajul nostru nu a solicitat asistență la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranta pasagerilor Blue Air nu a fost pusa in pericol.


Situația a fost cauzată, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare. O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Aeroportul Internațional Cluj pentru preluarea pasagerilor”, a precizat un comunicat Blue Air.

Pasagerii au ajuns în Capitală patru ore mai târziu cu un alt avion.


Reprezentanții Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj-Napoca au declarat că nu a fost vorba de niciun obiect străin.

„Nu a fost în niciun caz o pasăre, nu a fost alt obiect. Presupunerea rezonabilă este că a fost o defecțiune la motor”, a declarat David Ciceo, directorul aeroportului.

Etichete: blue air avion
Ultimele Stiri
abonare newsletter