Actualitate

La Cluj-Napoca, sensurile giratorii nu se mai construiesc ci se desenează

Sensurile giratorii înfiinţate experimental, despre care unii șoferi au reclamat că au creat haos, ambuteiaje şi nervi în loc să rezolve problema traficului, vor deveni definitive. Mai mult, primăria introduce un nou concept de sens giratoriu, cel făcut din marcaje.

“Toate sensurile giratorii provizorii vor fi făcute definitive pentru că deja aveam avizele și de la poliție și am văzut că ele și-au făcut treaba pentru care au fost create. Vom introduce în acest an un nou concept de sens giratoriu în sensul în care nu vom mai face construcție ci vom face un sens giratoriu cu marcaj. Sunt soluții deja în Europa pe acest model de sens giratoriu. Vă dau un exemplu: sensul giratoriu de la Tăietura Turcului este o zonă în care nu poți să contruiești un sens giratoriu pentru că nu ai suficient spațiu să faci un sens giratoriu cu o girație și să ai și o construcție cu o rază suficient de mare. Atunci, vom face un sens giratoriu care va fi doar cu marcaj. Avem avizul de la poliție în acest sens și practic vor dispărea acei 2-3 parapeți care sunt astăzi în mijlocul drumului și va fi un sens giratoriu din marcaj. Va fi și presemnalizat, cu benzi rezonatoare. Dacă un șofer nu respectă legislația și nu respectă indicatoarele va plăti pentru ceea ce face. Unde există spațiu mergem cu construcția clasică de sens giratoriu cu spațiu verde în mijloc. Dar unde nu este posibil acest lucru, Tăietura Turcului sau intersecția cu Eremia Grigorescu sau în Zorilor, acolo vom face sensuri giratorii doar cu marcaj. Avem deja avizul și vom trece la implementarea lor”, a spus viceprimarul Dan Tarcea miecuri la un post de radio.

Anul trecut, viceprimarul Dan Tarcea spunea că șoferii nu știu să circule în sensurile giratorii și de aici ar apărea blocajele.


“Înainte de toate trebuie să avem grijă cum ne încadrăm în sensurile giratorii, toate sensurile giratorii noi pe care le vom face, vom face marcajele mult mai clare ca toţi cei care sunt în trafic să ştie exact cum trebuie să se încadreze în sensul giratoriu. De aici apare o mare problemă pentru că nu ştim, o parte dintre noi, să ne încadrăm corect în sensul giratoriu şi cum trebuie să circulăm în sensul giratoriu. Dacă vă uitaţi într-un sens giratoriu, fiecare intră cum doreşte şi iese cum doreşte şi nu respectă regulile. Dacă vrea să o ia la stângă să fie lângă bordura de pe parte stângă. Cine şi-a luat permisul acum 20 de ani în Cluj-Napoca nu exista niciun sens giratoriu, poate doar în Mărăşti”, spunea viceprimarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter