Actualitate

Reacția ISU Cluj după ce o ambulanță a accidentat mortal un minor surdo-mut

Un adolescent în vârstă de 14 ani, surdo – mut, a fost accidentat mortal, duminică, pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca, de către o ambulanţă SMURD aflată în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite.

“Trecem prin momente dificile datorate pierderii unei vieți omenești, pe care o regretăm profund, cu atât mai mult cu cât aceasta s-a produs pe timpul deplasării la o intervenție menite să salveze vieți Scopul echipelor SMURD este de a răspunde prompt solicitărilor, iar cine a avut vreodată nevoie de ambulanță a simțit ce înseamnă fiecare secundă de așteptare. Echipajul neonatal SMURD a acostat un adolescent în vârstă de 14 ani pe timpul deplasării ambulanței pentru a prelua un nou-născut sosit cu elicopterul pe aeroportul din municipiul Cluj Napoca. Aceasta era deservită de un șofer al ISU Cluj și încadrată cu personal medical din cadrul secției de neonatologie”, transmite ISU Cluj.

Potrivit pompierilor, ambulanța a rămas pe loc, iar medicul și asistenta de pe ambulanță au acordat primul ajutor și au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean.


“O altă ambulanță SMURD a preluat ulterior echipajului medical specializat în neonatologie și s-au deplasat pentru a lua în primire nou-născutul de la aeroport. O anchetă legată de acest caz, a Inspectoratului de Poliție Județean, este în desfășurare”, mai spun aceștia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat că în cazul accidentului se fac cercetări pentru a se stabili dacă la trecerea de pietoni unde a avut loc acidentul era culoarea roşie sau verde pentru pietoni.


„Un tânăr de 14 ani, surdo mut, a fost surprins şi accidentat, duminică pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca de o ambulanţă SMURD aflată în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Pietonul a decedat în urma accidentului şi au loc verificări dacă în momentul accidentului pe trecerea de pietoni era culoarea roşie sau verde pentru pietoni. Se vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere a traficului, vor fi audiaţi martorii. Conform Codului Rutier, orice pieton care se angajează în traversarea unei străzi are obligaţia să se asigure. Ambulanţa SMURD se deplasa la o intervenţie spre Aeroportul Internaţional Cluj”, a spus Morar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter