Actualitate

Cluj, în topul județelor cu cei mai mulți minori trimiși în judecată

Media minorilor care au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni împotriva persoanei a crescut simțitor în ultimii 10 ani, iar județul Cluj are printre cei mai mulți copii sub 18 ani care au încălcat legea.

Ministerul Public a întocmit raportul activității desfășurate în anul 2018, iar din acesta reiese că județul Cluj se află pe locul 6 în top 10 județe cu cei mai mulți inculpați minori trimiși în judecată pentru infracțiuni împotriva persoanei, cu un număr de 140 de tineri.

Infracțiunile contra persoanei pot fi de mai multe feluri: infracțiuni contra vieții, infracțiuni contra integrității corporale sau a sănătății, infracțiuni săvârșite asupra unui membru de familie, agresiuni asupra fătului, infracțiuni privind obligația asistență a celor în primejdie, infracțiuni contra libertății persoanei, traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile.


Cei mai mulți minori care au comis infracțiuni împotriva persoanei au fost judecați în București (268), iar cei mai puțini în județul Covasna (14).

În raportul de activitate a fost inclus și un grafic care arată cum a evoluat media minorilor trimiși în judecată pentru infracțiuni contra persoanei în perioada 2008-2017. Astfel, cu mici mici scăderi, de la o medie de 546 de minori înregistrați la 100.000 de locuitori a ajuns la maximul de 739 anul trecut. Media cea mai mică a fost înregistrată în anul 2014 (481).


 

 


 

Etichete: cluj judecata minori
abonare newsletter