Actualitate

Primarul comunei Beliş, prins în flagrant când mituia cu 200 de euro un ziarist

Primarul comunei Beliş, Viorel Matiş, este anchetat pentru dare de mită după ce a fost prins în flagrant în timp ce oferea 200 de euro unui ziarist, pentru a nu mai publica articole critice la adresa sa, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

"La data de 03.03.2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul tehnic al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. - S.J.A. Cluj, l-au prins în flagrant pe Matiş Viorel, primar al comunei Beliş, judeţul Cluj, în timp ce acesta oferea suma de 200 euro, numitului D.I.V., ziarist,  pentru a nu mai publica articole critice la adresa sa", se arată într-un răspuns al Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, transmis joi.

Potrivit procurorilor, primarul i-ar fi oferit ziaristului contracte de publicitate.


"În fapt, urmare a apariţiei în mass-media a unor materiale defăimătoare la adresa sa, inculpatul Matiş Viorel l-a contactat pe autorul lor şi i-a propus încheierea unor contracte de publicitate, remunerate, cu Primăria Comunei Beliş pentru a renunţa la publicarea pe viitor a acestora. Ulterior, inculpatul i-a oferit martorului (denunţător) D. I. V. suma de 1.000 de lei lunar de la Primăria comunei Beliş, prin încheierea unui contract de publicitate, sau suma de 500 lei lunar din banii proprii, fără încheierea unor acte, pentru a nu mai publica pe viitor articole critice la adresa sa. Inculpatul i-a înmânat efectiv martorului, în două tranşe, sumele de 1000 lei, respectiv 200 euro", se mai arată în răspunsul Parchetului.

Procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de inculpatul Matiş Viorel, pentru dare de mită.

abonare newsletter