monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Amenzi pentru firmele care (nu) s-au ocupat de deszăpezire. Boc: “A fost o intervenție nereușită și au primit un cadou frumos”

Primarul Emil Boc a anunțat joi că firmele care se ocupă cu deszăpezirea în municipiul Cluj-Napoca au primit amenzi “după o intervenție nereușită”.

“Au primit amenzi după ultima intervenție nereușită. Dacă legea spune și contractul pe care îl au că de la comanda dată de primărie au la dispoziție 15 minute să fie cu mașinile în dispozitiv, am observat că au trecut inclusiv 90 de minute, o oră și jumătate, și mașinile nu erau pe toate tronsoanele așa cum trebuia. În unele zone da, în majoritatea nu. Au intervenit după o oră și jumătate și nu după 15 minute. Și au primit un cadou frumos de vreo 8.500 de lei amenzi pe care colegii le-au aplicat conform prevederilor contractuale. Deci pentru că nu au intervenit la timp a fost aplicată sancțiunea. Ei mai au și o altă obligație ca la trei ore după ce se termină zăpada, adică după ce nu mai ninge, să curețe sectorul I să fie condiții optime de circulație”, a spus Boc la un post de radio.

Valul de frig le-a făcut mari probleme șoferilor în ultimele săptămâni. Dumurile au fost acoperite de polei şi zăpadă şi lăsate aşa fără ca cineva să intervină pentru a le deszăpezi.