Actualitate

Primăria Cluj plăteşte peste 200.000 de lei pentru montarea unor prize în centrul oraşului

Primăria municipiului Cluj-Napoca plăteşte peste 200.000 de lei pentru alimenarea cu energie electrică a mai multor străzi. Potrivit municipalităţii, măsura vine în sprijinul organizatorilor de evenimente publice de pe străzile Potaissa, Emmanuel de Martonne, Mihail Kogălniceau sau Bulevardul Eroilor.

sursa foto clujlife.com sursa foto clujlife.com

În şedinţa extraordinară de Consiliu Local de săptămâna viitoare se vor aproba indicatorii tehnico-economici privind alimentarea cu energie electrică pentru evenimentele publice de pe mai multe străzi din centrul oraşului.

Primăria spune că în acest mod, “se va asigura o facturare corectă a consumului pentru fiecare eveniment în parte şi va creşte nivelul de atractivitate pentru organizatorii de evenimente publice”.


În ceea ce priveşte strada Potaissa, potrivit proiectului de hotărâre, “vizează racordarea la reţeaua electrică şi amplasarea unor locuri de consum noi pentru a servi alimentării cu energie electrică a evenimentelor publice. Pentru acestea este necesară proiectarea pentru realizarea lucrărilor de racordare la reţeaua electrică şi montarea unui contor electric”.

Primăria spune că pe acest amplasament nu există priză contorizată pentru alimentarea cu energie electrică a evenimentelor publice.


“Din această cauză, pentru fiecare eveniment este necesară obţinerea unui aviz de racordare de la operatorul de distribuţie, încheierea de contracte de racordare şi furnizare, demersuri care necesită mult timp şi cheltuieli. Pentru realizarea alimentării cu energie electrică a obiectivului se va înlocui firida existentă de distribuţie Avram Iancu colţ cu strada Fortăreţei. Se va monta o firidă de distribuţie nouă. În vederea realizării lucrărilor s-a obţinut acordul asociaţiei de proprietari”, se arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiţiei este de 23.985 lei fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de două săptămâni, iar banii vin de la bugetul local.


În ceea ce priveşte alimentare cu energie electrică pentru evenimentele publice de pe strada Emmanuel de Martonne, valoarea totală a investiţiei este de 98.980 lei fără TVA, iar pentru Bulevardul Eroilor Primăria plăteşte 40.237 lei fără TVA.

Pentru realizarea alimentării cu energie electrică a străzii Mihail Kogălniceanu, potrivit proiectului de hotărâre, “se va demonta firida existentă din gangul de acces la Colegiul Naţional Emil Racoviţă. Va fi montată o nouă firidă de distribuţie. Se va reface legătura cu blocul de măsură al liceului”.


Valoarea totală a investiţiei 40.538 lei fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter