Actualitate

Decizie în premieră la Cluj. Șantajul prin Facebook, pedepsit cu închisoare

Decizie luată în premieră de magistrații de la Curtea de Apel Cluj. Aceștia au decis să îl condamne pe un tânăr pentru șantaj. Acesta trebuie să execute trei ani de închisoare.

Tânărul, care este din județul Sălaj, a fost condamnat de către magistrații Curții de Apel Cluj la trei ani de închisoare, cu executare, după ce a șantajat o femeie. Premiera constă că actul în sine a avut loc pe aplicația de Messenger de la Facebook, bărbatul din Sălaj cerându-i victimei suma de 1800 de euro pentru a nu distribui poze cu ea goală. Interesant este faptul că bărbatul avea pozele de la victimă, care i le trimisese în cadrul unor conversații anterioare.

Silviu Ioan Bode, originar dintr-o comună din județul Sălaj, în vârstă de 29 de ani, a șantajat-o pe o femeie cu care purtase discuții pe Facebook și cu care schimbase poze în care cei doi erau dezbrăcați.


Ulterior, inculpatul a amenințat-o că, dacă nu o să primească 1.800 de euro, va distribui fotografiile compromițătoare prietenilor ei din Facebook. Pentru că victima l-a blocat și nu i-a mai răspuns, inculpatul i-a contactat pe soțul, fratele și două prietene ale acesteia, cărora le-a trimis poze și le-a spus să-i transmită să-i trimită banii. Duritatea sancțiunii are la bază o faptă mai gravă a tânărului, chiar dacă aceasta nu a atras recidiva.

“În mod evident, prin toată conduita infracțională, inculpatul i-a pricinuit persoanei vătămate suferințe psihice mai ales după ce a trimis persoanelor apropiate ei, începând cu soțul, fotografii compromițătoare”, arată judecătorii.


La aplicarea pedepsei, magistrații au ținut cont și de faptul că, pe când avea 17 ani, Bode și-a omorât tatăl. Tânărul fusese liberat condiționat în 2010, arată Clujust.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter