monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primarul unei comune din Cluj, prins în flagrant când oferea mită unui jurnalist

Primarul comunei Beliş, din judeţul Cluj, Viorel Matiş (PSD), este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj după ce ar fi dat mită unui jurnalist, edilul fiind prins în flagrant.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, Nicolae Moldovan, a confirmat existenţa unui dosar în care procurorii derulează cercetări în cazul primarului comunei Beliş, Viorel Matiş, pentru dare de mită, edilul fiind prins în flagrant în timp ce dădea mită unui jurnalist.

„Răspunsul este da, confirm un caz de flagrant de dare de mită unui jurnalist de către primarul din Beliş”, a spus Moldovan.


Primarul Viorel Matiş este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unei postări a Info Huedin pe o reţea de socializare, publicaţia este parte în dosar, astfel că jurnaliştii nu pot face precizări suplimentare.


„Pentru a pune capăt speculaţiilor, ne vedem obligaţi să facem o precizare: confirmăm că Viorel Matiş, primarul din Beliş, a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie în timp ce încerca să cumpere cu bani tăcerea unui reporter INFO Huedin şi Ziarul Clujean. Pentru că suntem parte în dosar, nu putem face alte precizări la acest moment”, se arată în postare.