Actualitate

Sute de locuitori ai comunei Florești riscă să nu mai poată ajunge acasă din cauza noroiului

Floreștenii care locuiesc pe străzile Narciselor și Crizantemelor „înoată” în fiecare zi prin noroi pentru a putea ajunge la propriile case.

Sursă foto: Facebook Grup „Trăiesc în Florești” Sursă foto: Facebook Grup „Trăiesc în Florești”

Odată ce primăvara a început să își intre în drepturi, ultimele semne ale iernii au început să dispară. Zăpada ce s-a așezat abia săptămâna trecută s-a topit, lăsând băltoace și noroi peste tot. Dacă în general oamenii se mai plâng că își murdăresc pantofii și pantalonii, peste o sută de floreșteni trec printr-o situație cu adevărat tragică. Drumul neasfaltat înspre casele lor este aproape inpracticabil. Zi de zi se chinuie să ajungă la blocuri.

„Suntem peste 100 de persoane care locuim pe strada Narciselor. Accesul către locuințe este aproape imposibil. Camioanele de mare tojan fac cratere imense în noroiul de pe drum, iar mașinile mici merg pe acele urme frecând scutul pe drum. De ceva timp anunțăm poliția. Azi am discutat și angajații firmei Diferit. Situația este din ce în ce mai dificilă”, a spus Raluca, o tânără care locuiește pe strada Narciselor.


Din cauza noroiul, accesul la la locuințe este aproape imposibil

Cu aceeași situație s-au confruntat floreștenii care locuiesc în această zonă și în toamna anului trecut, când, din cauza noroiului care s-a format la ei pe stradă accesul era aproape imposibil.

„Ambulanța nu a reușit să ajungă în toamnă la un bolnav (când drumul încă era practicabil. Vrem acces la proprietate. Nu putem să ne mutăm la hotel până se finalizează centura. Promisiunile nu ne ajută, fiindcă noi zi de zi mergem acasă”, a mai zis Raluca.


Oamenii se chinuie zi de zi să ajungă pe jos acasă, iar cei care se riscă și își scot mașinile din parcare, au toate șansele să rămână împotmoliți și să își distrugă autoturismele.

„Locuiesc în zonă și am trecut ieri pe acolo, am rămas împotmolită în noroi. Abia am ieșit și am frecat permanent scurtul. Este oribil!”, a spus Diana, o altă floreșteancă.


Poliția locală primește zi de zi sesizări de la persoanele care locuiesc pe strada Narciselor, la fel și reprezentanții firmei Diferit, care ar trebui să se ocupe de amenajarea drumului. Ba mai mult, floreștenii de pe strada Narciselor spun că au fost în repetare rânduri în audiență la primar, însă fără niciun rezultat.

Strada Crizantemelor, drum de off-road

În momentul în care ajungi pe strada Crizantemelor, ai impresia că ai ajuns pe un drum pe care doar pasionații de off-road îl mai frecventează. Însă acesta este străbătut zi de zi de sute de floreșteni, care se chinuie să ajungă la propriile locuințe. Dar, ca să facă acest lucru, ar trebui să aibă în dotare o mașină de teren, cu ajutorul căruia să poată trece peste ravenele care au fost formate de apă și de utilajele de mare tonaj care au trecut pe acolo pentru a ajunge la blocurile care se construiesc.


„Se putea merge până mai alaltăieri, dar l-au stricat basculantele încărcare cu pământul scos de pe Gârbăului unde se sapă pentru centură. Se duce pământ înspre Tăuți. Ar trebui să îl îndrepte și să pună pietriș deoarece chiar dacă se va săpa și pe Crizantemelor-Răzoare, până atunci mai durează și drumul trebuie să fie practicabil. Eu mergeam aproape zilnic pe acolo, dar nu se mai poate. Riști să rămâi blocat”, a explicat Ciprian Popi, un floreștean.

Mai în glumă, mai în serios, floreștenii spun că nici tractoarele nu mai au acces în zonele respective. După numeroase sesizări făcute la primărie, locuitorii acestor două străzi pot doar să spere că cineva va interveni și le va amenaja străzile sau pot să spere că această primăvară nu va fi foarte ploioasă și nu vor trebui zi de zi să se împotmolească în noroi, indiferent că sunt șoferi sau pietoni.


 

Etichete: noroi floresti
Ultimele Stiri
abonare newsletter