monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Motivul pentru care o pensionară refuză cardul gratuit de călătorie pe mijloacele de transport

O pensionară refuză cardul gratuit de călătorie pe mijloacele de transport public pus la dispoziţie de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca invocând motive religioase şi cere un abonament pe suport de hârtie, cum era până acum.

Potrivit unei sesizări pe aplicaţia MyCluj a Primăriei Cluj-Napoca, postată miercuri, un aparţinător al pensionarei susţine că reprezentanţii CTP au dat un răspuns negativ la solicitarea de a elibera un abonament pe hârtie, potrivit Mediafax.

”În calitate de pensionar, mama mea beneficiază de transport în comun gratuit. Începând cu acest an, abonamentele gratuite s-au eliberat sub formă de carduri. Din motive personale şi religioase, mama mea nu acceptă să utilizeze niciun fel de card. Am făcut solicitare către cei de la CTP să îi elibereze un abonament pe suport hârtie ca şi pâna acum, dar răspunsul lor a fost negativ. Având în vedere că este un drept pe care îl are, dar de care nu poate beneficia din acest motiv, vă rog suportul Dvs. pentru rezolvarea acestei probleme”, se arată în postarea pe aplicaţie.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, miercuri, că sesizarea a fost transmisă Companiei de Transport Public spre soluţionare.

Sistemul de ticketing a fost implementat la nivelul municipiului Cluj-Napoca în anul 2015, iar de la 1 ianuarie 2018 pensionarii care beneficiază de transport gratuit primesc carduri pe care le validează la urcarea în mijloacele de transport în comun ale CTP.


Aplicaţia de sesizări MyCluj a fost lansată de Primăria Cluj-Napoca în martie 2017.