monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Lucrările la Centura de Sud a Floreștiului. Primăria nu are soluții pentru cei care se plâng de noroi

Drumul de ocolire sud al comunei Floreşti trebuia finalizat potrivit promisiunilor electorale ale primarului Horia Şulea încă din noiembrie 2016. Cei care locuiesc pe străzile Răzoare sau Narciselor se plâng de mizeria din zonă, dar administrația din Florești le transmite că nu poate interveni.

“Lucrările la drumul de legătură sud Florești sunt în plină desfășurare. Se execută ample lucrări de infrastructură (…) În aceste condiții, accesul spre/dinspre străzile Răzoare – Lăcrămiorelor – Narciselor este îngreunat în această perioadă. Administrația publică locală floreșteană înțelege situația cu care se confruntă locuitorii din zonă, dar realizarea unei lucrări de anvergură nu se poate realiza fără o serie de inconveniente. Intervenția administrației locale în amenajarea traseului drumului de legătură este exclusă, întregul amplasament fiind predat executantului investiției. În perioada imediat următoare se va asigura o serie de căi de acces mai facile spre/dinspre zonele amintite.  De asemenea, administrația publică locală floreșteană este în permanent contact cu executantul lucrării, astfel ca disconfortul populației din zonă să fie cât mai redus”, spun reprezentanții Primăriei Florești.

Drumul de Legătură Sud Florești va avea o lungime de aproximativ 2,7 kilometri. Drumul de ocolire a fost proiectat să aibă 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Vivo. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri. De asememenea, un trotuar va avea 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.


Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei Florești, printr-o linie de finanțare de peste 47,6 milioane de lei.