Actualitate

Zeci de oameni ai străzii au fost duși la adăposturi

De sâmbătă până astăzi, 24 de oameni fără adăpost au fost luați de pe străzile din Cluj-Napoca și transportați la adăposturile de urgență ale Primăriei. Din fericire, toate cele 24 de persoane se află într-o stare bună.

„De sâmbătă până astăzi, 24 de persoane au fost ridicate. Niciuna dintre aceste persoane nu a avut probleme, au fost ridicate și duse la centrele noastre de pe Oașului și Dragoș Vodă”, a declarat Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca.

În total, Primăria dispune de 150 de locuri pentru cazarea persoanelor fără adăpost. Dintre acestea, 110 sunt în centrele de ajutor ale primăriei de pe străzile Dragoș Vodă și Oașului. În plus, Primăria, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a municipalității, colaborează cu Uniunea Creștină din România și cu Prison Fellowship România, oferind încă 10 locuri, respectiv 30 de locuri în adăposturile lor.


Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de val de frig, valabil de duminică, ora 03.00, până joi ora 10.00, în toată țara. De asemenea, Administrația Națională de Metorologie a emis un cod portocaliu de ger, valabil în peste jumătate de țară, începând de luni ora 03.00 până joi ora 10.00.  În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Cum la Cluj-Napoca se anunță temperaturi între -10 și -22 de grade Celsius, până joi 1 martie, Primăria îi roagă pe clujeni să anunțe dacă știu sau văd persoane care trăiesc sub cerul liber.


Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Ultimele Stiri
abonare newsletter