Actualitate

Mobilizare pentru “ciotul” care va lega autostrăzile Gilău-Câmpia Turzii de "muzeul" Gilău-Nădășelu – FOTO/VIDEO

După o rușine națională de care clujenii suferă de 4 ani de zile, lucrările la “ciotul” de 800 de metri din Autostrada A3, care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu, se desfăşoară într-un ritm alert, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură.

Tirrena Scavi, constructorul ciotului de autostradă de 766 metri care va conecta lotul-muzeu Gilău-Nădășelu de restul Autostrăzii A3 până la Câmpia Turzii, a început să mărească mobilizarea după ce a primit amplasamentul la Canalul Someșul Mic.

“Observați că deja se forează piloții pentru cele 4 pile amplasate în pereul canalului. După ce toate cele 14 pile vor fi gata, se va începe montarea grinzilor (care sunt deja fabricate de Bechtel în urmă cu mulți ani și sunt depozitate chiar în șantier). Canalul va fi închis aproximativ 6 luni de zile. Așadar, dacă nu o să avem surprize neplăcute (birocratice sau tehnice), acest proiect va fi gata în luna septembrie 2018”, spun reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.


Pe 27 octombrie 2017 a fost dat ordinul de începere și s-a predat amplasamentul către constructor (Tirrena Scavi). Conform contractului, proiectul ar trebui să fie gata la finalul lunii august 2018. Valoarea de semnare a contractului este de 25,6 milioane lei fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter